Categorii
Intrebari de la cititori

Autorizatie de demolare sau de renovare si extindere?

Buna ziua! Recent am cumparat o casa in mediul rural judetul Iasi. Casa a fost parasita de multi ani, nu se mai poate locui in ea, inca are racordul la energie electrica. As dori sa o demolez si sa construiesc alta. As dori sa stiu care varianta e mai simpla / ieftina. Sa iau autorizatie de demolare apoi constructie cu toate autorizatiile (apa, salubritate, gaz sau ce mai trebuie) SAU sa iau autorizatie de renovare si extindere (sau cum se numeste) si sa construiesc alta in baza acestei autorizatii?


Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: Autorizatie de demolare sau de renovare si extindere?

7 răspunsuri la “Autorizatie de demolare sau de renovare si extindere?”

Buna ziua domnul Andrei,
Autorizatia de renovare si extindere nu tine loc de autorizatie de constructie,
sunt doua autorizatii diferite,vreti sa demolati ? faceti cerere de autorizatie de demolare, si apoi de constructie, vreti sa renovati si extindeti faceti cerere pentru asta.Parerea mea este sa luati un specialist pentru a vedea si a face o expertiza a casei vechi,dupa aceea veti putea lua o hotarire corecta.
Cu stima,

specialist, apoi autorizatie de demolare si de constructie ar fi varianta probabil mai corecta, dar mai scumpa. Poate ca doar de modificare ar fi mai ieftina si sa inteleaga cei de la primarie ca o sa mai demolati si apoi reconstruiti. Sunt destul de scumpe si autorizatiile de constructie si nu are rost sa aruncati cu banii sa obntineti 2 autorizatii, asta daca se gaseste intelegere.

Legal trebuie autorizatie de demolare.daca o demolezi in totalitate. Noi ne.am invatat sa spunem.las ca merge si asa.da sunt si alte dezavantaje daca scotii doar autorizatie de renovare. Stai la mana primariei daca au chef te pot si demola pentru asta. Asigurarea casei mai poate fi o alta problema.etc.

salut, am un cotet ca si anexa la casa. E trecut in schita cadstrala ca cotet si platesc impozit la el. As dori sa-l transform intr-o magazie. Pot obtine autorizatie de renovare si extindere pentru el? Sau ce solutie convenabila ar fi? Nu cred ca e cazul sa cer autorizatie de demolare, nu? multumesc.

Nu mai lua autorizatie fao magazie direct nu mai da banii aiurea astea sunt pierderi de bani si sa va iasa din cap chestia cu demolatu ca vine si te demoleaza

buna ziua,am cumparat o casa si vreau sa-i fac o renovare la bucatarie ca e foarte mica 2m latime si 5 m lungime si asi vrea sa o mai maresc cu 1,50m mai lata .ce tip de autorizatie am nevoie. va multumesc.

buna ziua ,am cumparat o casa si nu avem living decit 3 dormitoare si o bucatarie, si vroiam sa construim un living in prelungire cu casa de 6m de lungime si 6m de latime . ce tip de autorizatie avem nevoie. va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *