Categorii
Intrebari de la cititori

Ce culoare sa aleg pentru galerii si la ce inaltime sa le pun?

Buna ziua. Ma numesc Oana si tocmai sunt in renovarea apartamentului. In camera de zi am zugravit portocaliu, parchetul e nuanta stejar, usile la fel. Intrebarea mea ar fi, ce culoare ar trebui sa pun galeriile pentru perdele si draperii, la ce inaltime si cat trebuie sa depaseasca geamul in lateral? Multumesc anticipat. Voi reveni cu intrebari 🙂


Intrebare de la Oana, pe adresa redactiei: Ce culoare sa aleg pentru galerii si la ce inaltime sa le pun?

Un răspuns la “Ce culoare sa aleg pentru galerii si la ce inaltime sa le pun?”

Buna, Oana!

Cred ca poti alege atat galerii din lemn, in nuanta stejarului, cat si galerii din fier forjat vopsit in negru sau aramiu. Conteaza, cum am spus-o in repetate randuri, stilul de amenajare al incaperii. Galeriile din lemn (cel putin modelele care se gasesc pe piata de la noi) se preteaza mai curand unui interior clasic sau rustic, in timp ce modlele din fier forjat pot fi integrate atat in decoruri rustice si clasice, cat si in cele mai moderne, datorita elementelor decorative interschimbabile de la capetele lor.

Cat priveste distanta de montare, capetele galeriei trebuie sa depaseasca cu 15-20 cm lateralele ferestrei, fiind recomandata pastrarea aceleiasi distante si in partea superioara a acesteia. Insa daca vrei sa inalti vizual camera, poti inlocui galeria cu o sina cu montare pe tavan. Gasesti, in magazinele de specialitate, sisteme de sine prevazute cu o masca/protectie cu rol decorativ, masca ce poate fi atat alba, cat si colorata, intr-o nuanta dorita de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *