Categorii
Intrebari de la cititori

Ce culoare sa aleg pentru mobila din aceasta bucatarie?

Buna seara! Citind ideile si recomandarile din acest forum, sper ca veti putea veni cu idei creative si pentru amenajarea bucatariei mele, care este mica si ingusta (L=273 cm, l=140 cm). Pe una din latimi este intrarea fara usa, iar pe cealalta este fereastra lata de 91 cm. Sub fereastra este caloriferul.
Gresia si faianta are o culoare maro rosiatica. Ce culoare sa aleg pentru mobila? Mentionez ca as dori sa incorporez si masina de spalat aici. Frigiderul va fi pe hol.
Astept cu nerabdare sfaturile dumneavoastra!


Intrebare de la Gyongyi, pe adresa redactiei: Ce culoare sa aleg pentru mobila din aceasta bucatarie?

2 răspunsuri la “Ce culoare sa aleg pentru mobila din aceasta bucatarie?”

Bine ai venit in comunitatea casadex.ro, Gyongyi!

O bucatarie lunga si ingusta ca a ta este intr-adevar mai greu de amenajat, dar nu imposibil, datorita lungimii destul de generoase. O poti dota cu o garnitura de 2 metri lungime, iar in spatiul ramas pana la perete sa proiectezi o masa dotata cu doua sau trei taburete pe care sa le stivuiesti sub masa atunci cand nu sunt folosite. Dar eu cred ca cea mai buna solutie este proiectarea mobilierului pe intreaga lungime a peretelui, mai cu seama ca vrei sa integrezi si masina de spalat, care iti va consuma din spatiul de depozitare, iar locul de luat masa sa fie amenajat pe peretele opus, compus fiind dintr-un blat ingust si ceva mai lung, montat direct pe perete, ca o polita. Poti aseza doua scaune cu design suplu in cele doua extremitati alte blatului, pentru a pastra liber culoarul de trecere, iar altele doua sau trei (pliabile) pot fi pastrate intr-o debara, intr-unul dintre dulapurile inferioare ale bucatariei sau agatate pe perete, undeva in apropierea intrarii in bucatarie.

Cred ca avand in vedere forma incaperii ar trebui sa alegi o mobila cat mai deschisa, ceva in nuanta vaniliei, de pilda, sau chiar de culoare alba, cu un blat intr-o nuanta cat mai apropiata de cea a faiantei. Dispunerea elementelor cheie (aragaz, chiuveta, masina de spalat) trebuie facuta in functie de racordurile prezente, mai precis de pozitia acestora, ca sa nu te complici prea tare cu modificarea traseului. Spre exemplu, masina de spalat ar trebui sa fie montata in imediata apropiere a chiuvetei.

In articolul urmator vei gasi mai multe idei pe care le poti adopta in amenajarea bcuatariei tale: https://www.casadex.ro/2014/02/bucatarii-mici-si-inguste-cum-le-amenajam-idei-si-imagini/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *