Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cum sa amenajez un stalp de rezistenta din mijlocul unei bucatarii?


Salutare, in apartament am o bucatarie open space care este despartita vizual de living printr-un stalp. E stalp de rezistenta, deci inlaturarea lui nu e discutabila. In plus, pe mine nu ma derajeanza. De fapt, cred ca are potential in amenajare. Insa m-am gandit ca mi-ati putea da niste idei, ce sa fac cu el? :)

Bucataria e mica, iar stalpul e la jumatatea liniei imaginare care desparte bucataria de living, deci… cam fix in mijloc.


Intrebare de la Adelina, pe adresa redactiei: Cum sa amenajez un stalp de rezistenta din mijlocul unei bucatarii?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |
loading...

Comentarii

Victoria in iulie 7th, 2015

Buna, Adelina!

Intr-adevar, cu putina imaginatie, un stalp incomod poate deveni parte din decorul unui spatiu. M-ar ajuta foarte mult o schita a livingului si bucatariei open space. Te rog sa o trimiti la adresa andrei@casadex.ro, noi o vom atasa aici, intr-un comentariu si vom incerca sa venim cu idei si sugestii utile :)

Andrei in iulie 8th, 2015

am primit poza cu schita bucatariei pe mail si o atasez aici:

Adelina in iulie 8th, 2015

Deci, peretii de rezistenta e clar care sunt. Peretii din extremitati (stanga si dreapta ) au fost in realitate intorsi, in sensul in care nu mai sunt proeminenti, ca in plan. Stalpul de care spuneam este cel din mijloc. Peretele din schita in care este inclus acest stalp nu se mai construieste (decat, eventual, daca vrem noi si-i cerem asta constructorului).

Adelina in iulie 8th, 2015

In comentariul anterior vroiam sa spun ca stalpii au fost intorsi, nu peretii 😀

Victoria in iulie 8th, 2015

Adelina, daca ar fi dupa mine, as pastra zidul alaturat stalpului, asa cum se vede in schita. Eventual l-as intoarce cu adancitura spre zona de living, asa cum inteleg ca s-a procedat in cazul stalpilor din partea stanga a schitei, profitand de el pentru proiectarea unui ansamblu de mobilier cu televizor integrat si poate chiar cu un semineu electric sau unul pe bioetanol. Mai mult, pentru am deschis subiectul semineului cu bioetanol, as incerca sa gasesc un model cu fata dubla care sa poate fi inzidit in peretele din schita, astfel incat sa ramana vizibil atat din zona de living, cat si din bucatarie/dining. Va arata spectaculos cu siguranta.

Nu stiu ce urmeaza in continuarea schitei, dar o varianta ar fi mutarea peretelui, prelungindu-l pana in partea inferioara, pentru a inchide latura dreapta a bucatariei. In acest fel vei obtine un perete in plus in bucatarie, pe care il vei putea folosi pentru proiectarea unor dulapuri suplimentare.

Altfel, daca se doreste cu tot dinadinsul desfiintarea peretelui din centrul zonei open space, stalpul risca sa arate stingher si in plus.

Adelina in iulie 8th, 2015

Foarte tare ideea cu semineul. Nu m-am gandit la asa ceva, pentru ca n-am stiut ca exista si variante prietenoase cu apartamentul, in locul celor pe lemne. 😀

Victoria in iulie 9th, 2015

Ma bucur ca iti place ideea cu semineul pe bioetanol :)

Stefan 51 in iulie 12th, 2015

buna seara
eu as muta locul de servit masa linga stilp as inalta peretele pe care e televizorul,locul de servit masa va fi mai mult decit o masa,un blat mai lung ca sa ajute si la pregatire iar pe perete si stilp as pune mic mobilier unde se depoziteaza tot ce e nevoie la servit masa

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii