Categorii
Intrebari de la cititori

Cum scot aerul din debitmetre ca sa le pot regla (incalzire in pardoseala)?

Buna ziua. Incalzire in pardoseala, instalatori atat de priceputi incat…
Incep cu inceputul: am montat instalatia de i.p. cu 2 instalatori care chiar au facut treaba buna pana intr-un punct: REGLAJUL DEBITMETRELOR.
Instalatia se compune din 9 circuite pe 60 mp, distribuitoare tur-retur, debitmetre pe tur, vana termostatica montata pe tur. Am chemat instalatorii dupa ce am umplut cu apa si aerisit instalatia personal si totodata am montat tot eu vana termostatica (astea cica nu erau incluse in pretul de 6 € mp). Aici a aparut problema: debitmetrele sunt cu aer pe ele pana la jumatate si din acest motiv nu se poate regla debitul pe fiecare circuit, reglarea individuala al fiecarui circuit fiint imposibila. Faza comica este ca le-am dat 100 lei ca sa vina sa imi rezolve preblema… dar hentz!!! M-am bucurat ca au avut placerea sa imi dea lungimea tevii pentru fiecare circuit. JAPCA PE FATA.
CUM SCOT AERUL DIN DEBITMETRE CA SA LE POT REGLA?
Multumesc.


Intrebare de la Costy, pe adresa redactiei: Cum scot aerul din debitmetre ca sa le pot regla (incalzire in pardoseala)?

9 răspunsuri la “Cum scot aerul din debitmetre ca sa le pot regla (incalzire in pardoseala)?”

buna ziua
un circuit de ip are pina la 110ml in 60mp cu pas mediu de 15 intra 6,7ml/mp x6o=402m adica max 4 circuite la lungime de 100m de unde naiba 9 circuite?aerul il scoti prin dispozitivele cu care este echipat ditribuitorul apropo ce tip e? uponor,tece,purmo,rehau,sistema?si o ultima intrebare crezi ca merita sa te chinui sa reglezi debitul in 9 circuite cu lungimi ridicole si diferenta de max 10m cred eu intre ele?exista vre-o sansa sa fie unul mai favorizat ca celalalt?

Unul are 90 m….7 circuite cu lunginea de aprox 70 m….unul de 40 m (baia).pasul e de 10 cm in interiorul camerei iar ferestre si pereti exteriori 5cm. Am urmarit sa circule apa prin circuite cat mai usor…..sa nu fortez circuitul ca sa obtin eficienta.fiecare incapere este cu circuitul ei in afara de hol care este legat cu un circuit din bucatarie. Daca nu vroiam sa circule un debit constant prin toate circuitele….de ce as mai fi pus debitmetre??? Dupa ce am mai vorbit cu cineva…si.a dat o parere: POMPA centralei nu duce!!! ….dar e doar o parere…

buna seara
pas de 5?daca ai la suprafata pardoseli mai mult de 25G ai un disconfort major transpira picioarele nu am facut nici odata cu pas de 5 e risipa parerea mea, da daca ai facut-o pune furtun pe robinetul de golire al distribuitorului inchide turul si incarca incet pe retur pina nu mai ai apa cu bule de aer apoi schimba inchide returul si dai pe tur mai ramine ceva pt aerisitoarele distribuitorului bafta

Am incarcat stefan 51….nu merge!!! Sigur e ceva ce imi scapa(atat mie cat si celor care mi.au reglat.o). Oricum eu ma agit sa fac ceva ce trebuia rezolvat de catre ei. Culmea le.am dat si bani pt ceva ce nu au prestat.
Macar ma poate ajuta cineva cu o informatie: Cati litri pe minut trebuie sa circule printr.un circuit cu teava de ¤16 avand o lungime de 100 m??? Sau la cati metri lungime al unui circuit este nevoie de x litri??
Multumesc.

buna seara
in urma cu ceva ani, cind cei de la rehau au venit cu distribuitoarele cu debit metre am intrebat cine face calculul pe proiect ca sa stiu cit reglez pe fiecare circuit raspunsul a fost o ridicare din umeri de atunci circuitele mele nu au diferenta la lungime mai mare de 6-10m, 80-90m si functioneaza fara probleme, daca nu iasa aerul presupun ca specialistii ti-au gresit ceva, sau nu ai rabdare, dureaza pin-la 2 ore trebuie sa aerisesti lent cu debit mic

Debitmetru sau fluxometru nu trebuie reglat la o anumita cantitate de lichid pe minut sau ora.ci de reglat debitul pe fiecare circuit sa fie acelasi.de exemplu la etaj ar urca mai putin volum de apa decat la parter iar rolul fluxometru, debitmetru e sal regleze sa fie acelasi peste tot. Daca o pompa de exemplu are un debit de 30 l.min iar prin coloana de distributie trece doar 20 l.min ca asa sunt reglati debitmetri sau fluxometri atunci fortam pompa. Debitmetri si fluxometri sunt doar pentru a imparti exact volumul de apa pe fiecare debimetru seu fluxometru domnilor specialisti

Sper sa fi inteles la ce te referi. In debitmetre unde indica nivelul ai jumatate aer jumatate apa si vrei sa il scoti?din ce am obs la mn aerul acela nu influenteaza in vreun fel incalzirea, debitul se rezleaza si cu acel aer in paharut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *