Categorii
Intrebari de la cititori

Cum se monteaza placile de faianta? Vertical sau orizontal?

Vreau sa amenajez baia de la parterul casei. Are 2 m pe 2,2 m. Placile se pun vertical sau orizontal? Pana sus sau nu? Daca le pun vertical imi raman 15 cm de perete gol. E ok? Masina de spalat o pot pune in aceasta baie (am doar chiuveta si wc) sau sa o pun in bucatarie. Multumesc.


Intrebare de la Iulia, pe adresa redactiei: Cum se monteaza placile de faianta? Vertical sau orizontal?

3 răspunsuri la “Cum se monteaza placile de faianta? Vertical sau orizontal?”

Buna ziua, Iulia!

Nu stiu sa existe o regula de montare a placilor de faianta, cred ca depinde de gustul fiecaruia dintre noi, dar si de rezultatul pe care vrem sa-l obtinem. Fiind vorba despre o baie mica, cred ca ar fi indicat sa asezi placile pe orizontala, pentru a crea iluzia de largire a spatiului. Nu stiu cat conteaza pentru tine, dar in ultimii ani chiar se poarta mai curand montajul orizontal decat cel vertical.

Apoi, ti-as sugera sa eviti placarea intregii bai cu faianta, limitandu-te doar la zonele expuse: cada, lavoarul si eventual vasul wc. Consider ca baile placate integral au mai curand aspect de unitate sanitara, dar asta este opinia mea. Plus ca placand doar anumite portiuni, peretii baii sunt lasati sa respire. Iata un articol in care vei gasi cateva exemple de bai mici placate doar partial cu faianta: https://www.casadex.ro/2013/09/cum-amenajezi-o-baie-de-5-metri-patrati-idei-si-imagini/ Dar trebuie sa recunosc ca am vazut si destule bai placate integral cu faianta care mi-au placut foarte mult. Cred ca depinde foarte mult de arta de imbinare si asociere a culorilor introduse in decor. Iata cateva exemple: https://www.casadex.ro/2014/11/combinatii-inedite-de-faianta-in-decorul-baii-moderne/

Cat despre alegerea locului pentru masina de spalat, din nou, aceasta decizie iti apartine, dar iti recomand sa citesti urmatorul articol in care mi-am expus parerea in legatura cu acest subiect: https://www.casadex.ro/2013/08/unde-montam-masina-de-spalat-haine-in-baie-sau-in-bucatarie/

Buna ziua
Am cumparat faianta pentru bucatarie. Placile au dimensiunile de 30 cu 20 cm As dori sa cumpar placile pentru brau, care au dimensiuni de 20 cu 6 cm Doresc de la dvs un sfat c daca se pot pune placile de faianta pe verticala asfel incat rosturile dintre placile mari si rosturile dintre placile de la brau sa aibe continuitateSper ca exprimarea mea sa fie inteleasa Astept Multumesc frumos.

Buna, Fanel!

Sigur ca se poate. Cu siguranta vei obtine un decor atipic si frumos, dar cu rosturi aliniate si perfect simetrice, asa ca mergi inainte cu curaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *