Categorii
Intrebari de la cititori

Cum se toarna trotuarele de beton pe langa casa, sa nu apara fisuri in timp?

Buna dimineata, tuturor! Avem o casa ridicata in Dambovita, langa Pucioasa la 12 km si trebuie sa turnam trotuarele pe langa casa, aleile. Avem un mare dubiu, la mai toate casele la care ne uitam, aceste trotuare sunt fisurate, betonul nu rezista in timp. Intrebarea noastra este cum se toarna betonul, cum se pregateste terenul, astfel incat sa nu apara aceste fisuri in timp.
Va multumim din suflet pentru timpul vostru daruit!


Intrebare de la Jenica, pe adresa redactiei: Cum se toarna trotuarele de beton pe langa casa, sa nu apara fisuri in timp?

10 răspunsuri la “Cum se toarna trotuarele de beton pe langa casa, sa nu apara fisuri in timp?”

BUNA MAI JENICA!
SE SAPA PE UNDE DORESTI SA TORNI ALEILE, LA O ADANCIME DE 20 CM SE INDEPARTEAZA PAMANTUL SE TASEAZA CU CILINDRUL SAU CU COMPACTORUL SE ADAUGA 10 CM DE PIATRA CONCASATA SE TASEAZA SE IZOLEAZA CU PLASTIC SAU FOLIE MAI GROASA SE FACE FIERUL CU OCHIURI DE 8 X 8 SAU PLASA SUDATA STRIEATA DE BUZAU DE GROSIME CEL PUTIN DE 6 MM. DACA VREI POTI PUNE SI CATEVA BARE DE FIER STRIEAT GROASE DE 10 MM SAU DE 12 MM SI SE TOARNA, URMAND CA DIN METRU IN METRU SA PUI IN BETON CATE O SCANDURA ORIZONTALA GROASA DE 1 CM PENTRU DILATAREA BETONULUI. DUPA TURNAREA SI USCARE A BETONULUI SE INDEPARTEAZA SCANDURILE SI LA FIECARE ROST UNDE A FOST SCANDURA SE TOARNA BITUM FIERBINTE.SA AI SPOR PA PA

Buna,
Cel mai simplu e sa le faceti din pavaje de beton vibropresat-arata mult mai bine estetic si nu au cum sa fisureze” . Strturile sunt aceleasi ca si la beton-15cm piatra sparta, 4cm sort 4-8 si dalele peste el. Pentru detalii puteti intra pe pavatech.ro unde am poze cu asa ceva !

Eu nu am intalnit dale de beton care sa reziste mai mult de 2-3 ani , dale de granit da , dar vorbim de alte costuri.

Ma faceti sa rad…dalele din beton vibropresat in doua straturi rezista 25 30 ani. Nu le confundam cu cele facute in garaje pe o masa vibranta.

Detalii mai bune pe email cristi.gabor.nt@gmail.com sau tel 0756262041sunt multe variante de finisaje pe alei daca iti face cineva cerele garantie cu contract si asa ai mai multe sanse sa ai o lucrare mai reusita

Hai sa fim seriosi daca dumneavoastra imi oferiti mie garantie reala contractuala de 25 de ani …..hmmm – cei de la ELIS ofera max. 5 ani garantie sau sunt slabuti pe langa dumneavoastra ?….sau vreti sa va trimit chiar unde ati montat in Bucuresti (la colegiul Grigore Moisil ) sa vedeti cum arata acum (nu a prins decat o iarna).Probabil nu o mai recunoasteti ca lucrearea dumneavoastra ca a iesit din garantie. Lasati-o ca macane – ce sa ziceti acum despre produsele comercializate , ca sunt….., nicigand.

Si apropo multe dintre inventii s-au realizat mai intai in garaje si apoi s-au dezvoltat in productie de serie , ca si aceasta de altfel , ca doar nu ati inventat-o dumneavoastra. Chiar si inventia cu vibropresa industriala a plecat de la masa vibranta din garaj . Sau nu stiati? Importanta este compozitia (daca este respectata sau nu) ,prea putin masa vibranta din garaj. Dar dumneavoastra sigur nu aveti prea mult habar de procesul de fabricatie chiar daca sunteti inginer. Doar vindeti si montati. Chiar si cifra de afaceri spune totul (excluzand site-ul pompos doar de reclama).

Domnule radu, am o experienta in domeniu de 14 ani, vorbesc in cunostinta de cauza – si am inceput lucrand intr-o fabrica de pavaje. Producatorii dau garantie 5 ani fiind ca nu au cum sa dea mai mult – ar fi irelevant , insa fiidn doar niste bucati de beton, nu are ce sa se deterioreze la ele. Nu trebuie sa va agitati, insa nici sa aruncati cu comment uri aiurea, fiind ca trotuarele din beton sunt mega extra comuniste ca si aspect, pe piata existand pavaje mega extra frumoase! Doar asta am vrut sa va spun, nu v-am atacat.
PS lucrarea de la Moisil nu cred ca e intr-o stare proasta, pe de ata parte, beneficiarii trebuie sa-l intretina acest pavaj, altfel normal ca poate suferi deteriorari – avem lucrari de 13 ani executate fara nici o problema!Site ul este nou, avand in vedere ca si firma e noua

Ca si completare, eu montez orice tip de pavaj, deci sunt impartial si obiectiv la oricare material. Ordinea e clara: granit, beton, cauciuc si lemn, insa totul depinde de client si buget!

Buna ziua. As vrea sa-mi repar trotuarele in jurul casei, ce idei imi puteti da si cum ar trebui sa procedez avand in vedere ca totul este betonat dar s-a macinat f mult. astept ca cineva specializat sa-mi dea un sfat ceva. Va multumesc, zi buna.

Buna ziua! Ce tip de beton trebuie turnat in curte , pentru alei?
E suficient B100?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *