Categorii
Intrebari de la cititori

Doresc sa separ o camera in doua cu perete de rigips. Rog solutii, incurca un geam

Buna ziua. Doresc sa separ in doua camere, respectiv living si dormitor, cu un perete de rigips – camera unui apartament (apartament cu o camera in suprafata totala de 38 mp). Solutia ar fi foarte simpla daca nu ar ridica probleme configuratia camerei. Este vorba de faptul ca peretele de rigips ar veni perpendicular pe un perete unde exista un geam prevazut dedesubt cu calorifer. In aceste conditii inchiderea nu poate fi etansa ceea ce ar fi un inconvenient. M-am gindit la devierea de la un anumit punct al peretelui de separare astfel incit sa includa in living intreg geamul, dar avind in vedere faptul ca incaperea nu are o suprafata foarte generoasa, din punct de vedere estetic ar arata rau. Va rog foarte mult sa-mi sugerati niste posibile solutii de rezolvare care sa satisfaca atit cerintele de functionalitate dar si cele de estetica. Precizez ca incaperea are ferestre pe doi pereti si are o suprafata de 4,65 m x 3,85 m. Va multumesc.


Intrebare de la Zorita, pe adresa redactiei: Doresc sa separ o camera in doua cu perete de rigips. Rog solutii, exista un geam.

5 răspunsuri la “Doresc sa separ o camera in doua cu perete de rigips. Rog solutii, incurca un geam”

Buna ziua, Zorita!

Ce nume frumos ai 🙂 Inainte de a cauta solutii de ridicare a unui zid din gips carton as vrea sa te intreb daca aceasta este decizia ta finala sau daca esti deschisa si la alte idei de compartimentare a spatiului din singura camera disponibila. Te-as ruga sa-mi mai spui si daca dispui deja de mobilierul specific celor doua spatii (living, dormitor) si sa-mi dai cateva detalii despre acesta sau ce planifici sa achizitionezi. Si nu in ultimul rand vreau sa te rog sa ne trimiti o schita a camerei la adresa andrei@casadex.ro. Noi o vom atasa aici, intr-un comentariu, si vom incerca sa gasim solutia optima de compartimentare.

Buna ziua, incerc sa raspund punctual la intrebarile adresate.
1.Am decis sa efectuez separarea spatiului cu perete din gips carton deoarece acest lucru confera intimitate totala prin izolare vizuala si fonica dormitorului.
2. nu dispun inca de mobilierul specific celor doua incaperi insa stiu exact cum va arata acesta.Dormitorul va fi prevazut cu un pat de dormitor si doua noptiere si de asemenea in spatiul ramas disponibil (in fata patului va fi amplasat fie un dulap cu doua usi, fie o comoda, fie mobilier tip rafturi din module).
Livingul va avea mobilier minimalist facut la comanda care se va plia pe dimensiunea acestuia, respectiv o canapea tip coltar, o masuta mica de cafea, iar pe peretele opus (cel construit) un gen de biblioteca cu loc pentru televizor.Pe acelasi perete cu canapeaua va fi amenajat un loc de servit masa doar cu o masa si 4 scaune.Pentru ca holul de acces in apartament este spatiu comun cu livingul , aici voi pune pe toata lungimea peretelui un dressing prevazut nu cu usi culisante ci cu usi normale a caror fronturi sa fie identice cu biblioteca din living pentru a da impresia de tot unitar a acestui spatiu comun.Totusi solutia spre care inclin cel mai tare este ca peretele de separare sa aiba un traiect rectiliniu cu o deviere in unghi obtuz spre dormitor pentru a lasa fereastra intreaga in living, insa in acest punct m-am blocat nestiind unde este mai potrivit sa amplasez usa de intrare in dormitor:pe peretele care formeaza unghiul sau la capatul opus.As opta pentru varianta cu usa chiar la inceputul peretelui iar pe cel de linga fereastra sa amplasez un ghiveci cu o planta de camera astfel incit sa umple acest spatiu.Nu stiu daca am fost suficient de explicita, o sa incerc sa pun schita camerei pe adresa de e-mail indicata si astept sugestiile dumneavoastra.Va multumesc.

Am primit poza cu schita garsonierei pe email. O atasez aici:

La vederea schitei pe care ne-ai trimis-o mi-au venit urmatoarele idei:

– Daca insisti pe constructia peretelui din gips carton (un proces care implica deranj, praf si este greu greu reversibil fara a lasa urme pe parchet, pereti si tavan), ma gandesc ca cea mai buna proiectare a peretelui ar fi cea in care fereastra mare situata pe peretele opus accesului dinspre hol si usa de acces in balcon sa devina parte integranta a dormitorului. Aceasta solutie te va scapa de grija impartirii geamului mare, chiar daca este posibil sa ceara mutarea cu cativa cm a ferestrei care comunica cu balconul, pentru a permite ridicarea peretelui din gips carton.

Cred ca fiind o camera adresata somnului si odihnei nu necesita prea mult spatiu, asa cum cere o camera de zi. In acest context consider ca vei putea proiecta un dulap suspendat pe peretele cu bucataria si unul inalt, din pardoseala si pana in tavan, in coltul din dreapta sus, cel din spatele usii de acces in balcon, sau te poti limita doar la cel din urma. patul, dupa cum intuiesti probabil, ar trebui sa fie montat cu tablia de la cap pe peretele cu bucataria.

Usa de acces in micul dormitor ar putea fi montata in partea dreapta a peretelui nou, cat mai apropiata de peretele cu balconul. In acest fel vei putea aseza coltarul la intrarea in living, cu o latura aliniata pe peretele comun cu bucataria, iar cealalta de-a lungul peretelui din gips carton, iar biblioteca sa fie montata pe peretele comun cu baia.

– Parerea mea este ca singura camera a garsonierei nu este foarte mare pentru a o imparti in doua, iar daca ar fi sa aleg as separa dormitorul intr-un alt mod, chiar daca acest lucru nu va asigura o izolare fonica eficienta. E drept ca aceasta solutie este potrivita in cazul in care garsoniera este locuita fie de o singura persoana, fie de un cuplu fara copii, care nu necesita prea multa intimitate. Ca sa intelegi la ce ma gandesc, citeste articolul urmator in care vei gasi si o colectie de imagini sugestive pe aceasta tema: https://www.casadex.ro/2015/03/idei-de-amenajare-a-dormitorului-in-living/

Vei vedea ca acest mod de integrare a dormitorului in living nu arata deloc rau, iar camera existenta isi pastreaza luminozitatea si volumul, fara a implica deranjul si cheltuielile produse de ridicarea unui perete din gips carton.

S-ar mai putea face ceva – organizarea livingului ca living open-space impreuna cu bucataria si in zona actuala a bucatariei realizat dormitorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *