Categorii
Intrebari de la cititori

Incalzirea unei camere cu aparat de aer conditionat, pe timp de iarna – merita?

Exista vreun aparat de aer conditionat performant care ar putea asigura incalzirea unei camere pe timp de iarna? Adica va avea randament si ar face fata sau va consuma atat de mult curent incat sa nu merite? Ma gandesc ca pe langa aparatul asta as pune si un calorifer electric poate din canc in cand. Su macar sa ma ajut de el toamna si primavara cand sunt sunt temperaturi atat de scazute.


Intrebare de la Nicusor, pe adresa redactiei: Incalzirea unei camere cu aparat de aer conditionat, pe timp de iarna – merita?

3 răspunsuri la “Incalzirea unei camere cu aparat de aer conditionat, pe timp de iarna – merita?”

Varianta de semineu este mult mai economica , acum depinde de locatie si daca se poate instala acesta ptr. ca necesita cos de avacuare.Ca sa incalzesti cu aerul conditionat costurile nu sunt de neglijat (ca si cu un calorifer electric) avand in vedere ca acesta trebuie sa functioneze 24 din 24.

Aceeasi camera la incalzirea cu curent electric e de 4 ori mai scumpa decat incalzirea cu centrala pe gaz iar pe lemn e si mai ieftina dar ….

Incalzirea cu aer conditionat e mai ieftina de 2,5-3.8 ori decat incalzirea cu radiatoare sau calorifere electrice de. Mai ieftin decat incalzirea cu lemne sau cu gaz nu este. Trebuie insa sa ti cont de cateva lucruri cand iti alegi aparatul: Obligatoriu un aparat cu inverter. Incalzirea aparatele ” clasice” functioneaza pana la -5 , cel mult (numai unele modele)-7 grade.Cele cu inverter functioneaza de regula pana la -15 grade Celsius.Cele mai bune(si scumpe) functioneaza pana la -20.Chiar si cele mai slabe functioneaza la -10 grade.
De asemenea tine cont de faptul ca randamentul unui aparat nu este acelasi la orice temperatura. Scade cand scade si temperatura. Incearca sa il folosesti preponderent ziua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *