Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Lemne sau peleti? Cum e mai rentabil sa folosesc centrala?


Ne dorim o centrala pentru casa. Am optat pentru cea pe lemne cu adaptare si pentru peleti. Care optiune e mai rentabila din punctele de vedere al costului si cel al rentabilitatii: lemnele sau peletii? Imi puteti recomanda un distribuitor de peleti in judetul Neamt sau in apropiere? Multumesc anticipat!


Intrebare de la Carmen, pe adresa redactiei: Lemne sau peleti? Cum e mai rentabil sa folosesc centrala?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |
loading...

Comentarii

mocanu in iulie 5th, 2015

La o centrala pe peleti , ritmul de alimentare este mai mare si controlat . La o centrala pe lemne conteaza dimensiunea focarului . cu cat focarul este mai mare ciu atat ritmul de incarcare esta mai mic dar in cazul in care nu este cu gazeificare ( deci ardere controlata ) exista si riscuri cand se opreste electricitatea ( asta daca nu aveti sistem pe baterii). Al doilea risc il reprezinta lemnul ud sau verde . In germania ma uitam ca padurile sant pline de lemne , busteni si steri . Un an stau lemnele taiate busteni , al doilea an sant taiate steri si apoi sant aduse acasa pentru centrala .
dar ei nu au hoti .
Vati gandit la o centrala pe rum,egus sau bucati de lemn ?
daca da , ma puteti gasii pe maill m_u_c1992@yahoo.com sau tel 0722235456 si va dau mai multe detalii . Nu ascultati povestile vanzatoruilor de centrale . Luati ca real 50% din ce zice vanzatorul si 75% din ce zice producatorul , vorbesc de parametri . Nu vorbesc in nestiinta de cauza . Eu incalzesc cu cebtrale pe lemne si am trecut la ce-a pe rumegus cu buncar de stocaj de 15 zile minim .

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii