Categorii
Intrebari de la cititori

Lemne sau peleti? Cum e mai rentabil sa folosesc centrala?

Ne dorim o centrala pentru casa. Am optat pentru cea pe lemne cu adaptare si pentru peleti. Care optiune e mai rentabila din punctele de vedere al costului si cel al rentabilitatii: lemnele sau peletii? Imi puteti recomanda un distribuitor de peleti in judetul Neamt sau in apropiere? Multumesc anticipat!


Intrebare de la Carmen, pe adresa redactiei: Lemne sau peleti? Cum e mai rentabil sa folosesc centrala?

Un răspuns la “Lemne sau peleti? Cum e mai rentabil sa folosesc centrala?”

La o centrala pe peleti , ritmul de alimentare este mai mare si controlat . La o centrala pe lemne conteaza dimensiunea focarului . cu cat focarul este mai mare ciu atat ritmul de incarcare esta mai mic dar in cazul in care nu este cu gazeificare ( deci ardere controlata ) exista si riscuri cand se opreste electricitatea ( asta daca nu aveti sistem pe baterii). Al doilea risc il reprezinta lemnul ud sau verde . In germania ma uitam ca padurile sant pline de lemne , busteni si steri . Un an stau lemnele taiate busteni , al doilea an sant taiate steri si apoi sant aduse acasa pentru centrala .
dar ei nu au hoti .
Vati gandit la o centrala pe rum,egus sau bucati de lemn ?
daca da , ma puteti gasii pe maill m_u_c1992@yahoo.com sau tel 0722235456 si va dau mai multe detalii . Nu ascultati povestile vanzatoruilor de centrale . Luati ca real 50% din ce zice vanzatorul si 75% din ce zice producatorul , vorbesc de parametri . Nu vorbesc in nestiinta de cauza . Eu incalzesc cu cebtrale pe lemne si am trecut la ce-a pe rumegus cu buncar de stocaj de 15 zile minim .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *