Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Living: idei de amenajare a peretelui cu televizorul

1-mobila modulara alb si gri decor perete tv living modernNu putem nega ca unul dintre cele mai importante elemente ale unui living modern este televizorul. Adesea, alegem, configuram si plasam mobilierul din cadrul acestei incaperi si in functie de pozitia televizorului.


Ce mobilier alegem? Cum incadram televizorul? La ce distanta pozitionam canapeaua? Cum si daca decoram peretele din jurul ecranului tv? La toate aceste intrebari mi-am propus sa raspundem astazi, intr-un nou articol dedicat amenajarii livingului.

Rafturi si polite pe peretele din jurul televizorului

Daca te numeri printre adeptii stilului minimalist si vrei sa eviti incarcarea livingului cu piese de mobilier greoaie si voluminoase, ia in calcul inlocuirea unei garnituri clasice cu o serie de polite si rafturi montate pe perete, in jurul televizorului. Culoarea acestora va fi determinata de preferintele tale, de celelalte elemente ale decorului, dar si de rezultatul pe care doresti sa-l obtii. Le poti alege in ton cu peretele sau intr-o culoare de contrast, fapt ce va spori efectul decorativ al acestora.

Iar in cazul in care nu vrei sa lasi chiar totul la vedere, intercaleaza politele cu unul sau cateva corpuri cu usi. Acestea pot fi montate pe pardoseala, la baza peretelui, avand si functie de suport tv sau pot fi suspendate pe perete, in jurul ecranului. Le gasesti in orice magazin de mobilier sau le poti realiza la comanda, in culorile pe care ti le doresti.

Corpuri modulare moderne

Spuneam, la un moment dat, in articolul Modele de biblioteci pentru livinguri moderne, ca una dintre cele mai populare alegeri ale ultimilor ani este reprezentata de garniturile de living compuse din corpuri modulare. Acestea prezinta avantajul ca pot fi configurate intr-o mare varietate de feluri, in functie de designul incaperii, de dimensiunea peretelui si de viziunea personala a fiecaruia dintre noi. Daca vrei sa-ti incadrezi televizorul intr-un mod deosebit, cauta sa compui o astfel de garnitura achizitionand sau realizand la comanda corpuri in doua culori de contrast, intercalandu-le pe perete dupa cum iti dicteaza inspiratia.

Pe acelasi subiect citeste si Cum alegem biblioteca pentru living.

Cum decoram peretele din spatele mobilierului ales?

Si aici totul depinde de alegerea si preferintele fiecaruia dintre noi. Daca nu vrei sa te complici, finiseaza si peretele din spatele televizorului la fel ca pe ceilalti trei ai livingului si nu vei gresi. Il vei putea accentua, cum sunt convinsa ca stii deja, cu ajutorul pieselor de mobilier din jurul ecranului, alegand polite, rafturi sau corpuri modulare intr-o culoare de contrast. Nu te sfii sa alegi o mobila mov sau una de culoare rosie intr-o sufragerie decorata in alb sau gri, de pilda. Cu ajutorul unor culori mai accentuate ii vei aduce decorului un plus de dinamism, foarte util in amenajarea unui living minimalist modern. Aceasta abordare este potrivita mai ales in cazul in care garnitura aleasa este compusa din mai multe corpuri ce ocupa o portiune mai ampla a peretelui.

In cazul in care vrei sa te limitezi la doar cateva rafturi, polite sau corpuri suspendate, iar peretele pe care acestea vor fi montate va ramane mai mult gol, poti lua in considerare accentuarea acestuia cu ajutorul unei culori de contrast ce poate fi obtinuta fie prin zugravirea peretelui, fie plin aplicarea unui finisaj deosebit: tapet decorativ, caramida aparenta, piatra naturala, panouri decorative sau chiar parchet laminat montat pe perete.

Ca sa vezi mai multe variante de folosire a finisajelor mai sus amintite in decorul livingului si nu numai, te invit sa citesti articolele: 11 interioare cu pereti din caramida nefinisata – imi plac la nebunie, Caramida in amenajarile interioare – un finisaj cu impact vizual spectaculos si Piatra naturala in amenajarile interioare moderne. Superb!

La ce distanta de televizor pozitionam canapeaua din living?

Cand livingul este mic, nu prea putem alege distanta dintre televizor si canapea. In cazul unei incaperi mai spatioase situatia se schimba. Pentru a stabili distanta optima intre canapea sau coltar si ecranul tv, e bine sa tinem cont de urmatoarea formula de calcul: diagonala televizorului se inmulteste cu 1,5 – 2,5. Rezultatul obtinut va dicta distanta optima intre tv si canapea, distanta pe care ar trebui sa o respecti indiferent de suprafata incaperii.

Mai multe informatii pe acest subiect vei gasi citind articolul Cum iti poti amenaja o sala de cinema la tine acasa. Sfaturi si idei.

Sursa foto: Tvoy Designer

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *