Categorii
Intrebari de la cititori

Mai trebuie izolata o casa din BCA Ytong de 400 mm?

Intrebarea care a mai fost pusa dar sub alte forme: merita construita o casa pe cadre de beton, cu etaj din BCA Ytong de 400 mm? Mai necesita izolatie? Vreau sa mentionez ca va fi construita casa intr-o zona linga padure, putin in panta si unde iarna sunt zapezi serioase.
Am citit mult si m-am interesat despre Ytong si mi-am facut o parere chiar foarte buna (e.g. caracteristici termice etc) si sunt decis sa construiesc casa cu acest material, insa as vrea sa stiu o parere corecta a cuiva care a construit cu acelasi material si-mi poate da mai multe detalii de cit am aflat eu despre constructia cu acest material.
Multumesc!


Intrebare de la Ovidiu, pe adresa redactiei: Mai trebuie izolata o casa din BCA Ytong de 400 mm?

5 răspunsuri la “Mai trebuie izolata o casa din BCA Ytong de 400 mm?”

Ytong-ul 400 mm A+ are caracteristici termice foarte bune, dar trebuie pus in opera cu atentie. Exista posibilitatea, datorita manoperei defectuoase, sa ramana rosturi laterale (verticale) si in acea zona sigur vot fi pierderi de caldura (exista si zona de nut si feder cu multe goluri!). Eu m-am confruntat cu aceasta situatie si am fost nevoit sa izolez peretii cu orientare spre nord.

Pentru Ytong A + de 40 cm nu e nevoie de izolatie.Alegeti cu grija zidarii si folositi vasul tip sanie pentru mortarul de la Ytong.Stilpi samburii si placa de beton intre etaje (daca e cazul) le faceti retrase sau mai mici cu 10cm .Stalpii de 30cm si izolati pe exterior cu multipor de 10 cm tot de la ytong.Izolati placa de la parter sub sapa si izolatie de minim 20 cm de vata bazaltica pe pod.Geamuri de calitate recomand cu 3 sticle si grosime a pachetului de sticla de minim 48 mm (una love la interior si 4S la exterior si cea din mijloc simpla la geam spre nord 2 sticle love si una simpla ).

Conform calculelor oferite de producator, nu mai este nevoie. Per acelasi lucru m-am bazat si eu cand am decis sa folosesc Ytong. Tot din calcule iti demonstreaza (!?) ca o zidarie de 35cm Ytong Basic este mai eficienta decat Porotherm Light de 25cm + Polistiren de 10 cm.
Realitatea este insa mai pragmatica. Costurile vor depasi serios varianta unei zidarii mai subtiri si aplicarea de polistiren.

De acord cu Dl. Virgil Fizesan mai putin utilizarea 4S-ului. Cred ca pentru cazul dvs. veti dori sa profitati de razele soarelui iarna (ori 4S le reflecta inapoi si vara si iarna). Trebui vazuta schita de amplasament (raportarea la punctele cardinale si padure).

Daca aveti nevoie de lamuriri, apelati cu incredere.

4 S reflecta razele solare din momentul cand temperatura pe sticla depaseste 25 grade ?

Dl. Virgil Fizesan, ce v-ar determina sa credeti ca razele vor fi reflectate doar de la o temperatura mai sus? Eu nu cred aceasta. Se minte foarte mult in acesta privinta.

Am gasit pe un site:

2. Acum exista si sticla Low-e si sticla cu Control solar. Pe care o recomandati pentru performante superioare?

Foarte multe cladiri in Europa au sticla Low-e in ideea de a reflecta caldura in interior si a minimiza pierderile de energie. Reducerea aportului de caldura din exterior datorat radiatiei solare este importanta mai mult vara atunci cand se urmareste o diminuare a costurilor cu climatizarea sau cu generarea aerului conditionat. Sticla cu Control Solar are proprietatile sticlei cu emisivitate redusa dar reflecta razele soarelui in afara cladirilor atat vara cat si iarna. Iarna este mai benefica sticla tip Low-e, pentru ca lasa aportul natural de incalzire prin radiatiile solare sa patrunda din exterior in cladire Totusi ambele tipuri de sticla sunt eficiente, alegerea ar trebui sa fie facuta tinand cont de zona in care este amplasata cladirea si conditiile climatice ale fiecarei perioade din an. Daca iubesti razele soarelui iarna recomandam sticla tip Low-e chiar fara Argon.

perfectview.ro/faq.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *