Categorii
Intrebari de la cititori

Parchet sau gresie in bucatarie?

Buna ziua! Doresc sa va intreb in cazul in care imi aleg ca si nuante ale mobilei de bucatarie rosul si negru, ce ma sfatuiti sa aleg: parchet si daca da ce fel de culoare sau gresie? Iar blatul?
p.s. Mentionez faptul ca nu este chiar o bucatarie de mare dimensiune. Va multumesc.


Intrebare de la Gabriela, pe adresa redactiei: Parchet sau gresie in bucatarie?

3 răspunsuri la “Parchet sau gresie in bucatarie?”

Buna ziua, Gabriela!

Incep prin a spune ca n-as alege rosu si negru pentru mobila din bucatarie, mai ales ca, din cate inteleg, nu este una foarte spatioasa. Ambele culori alese de tine sunt foarte puternice, micsoreaza spatiul si il intuneca, plus ca sunt destul de greu de intretinut. Dar cum decizia este luata deja, iti voi recomanda sa alegi un blat alb pe care sa-l completezi cu faianta alba montata pe peretele dintre corpurile inferioare si cele suspendate pe perete. Albul va diminua oarecum efectul dramatic al combinatiei rosu si negru.

Pentru pardoseala poti alege atat parchetul (dar unul foarte rezistent la trafic), o nuanta de gri cred ca ar fi potrivita, cat si gresie care cred ca ar fi bine sa fie una gri inchis mata. Desigur ca gresia este mai usor de intretinut, dar spre deosebire de parchet este o pardoseala rece.

Gabriela, no offence, dar eu zic sa te mai gandesti la culoarea mobilei. Rosu si negru o sa te oboseasca mai repede decat iti poti imagina. Am avut ocazia sa vad o astfel de bucatarie si iti spun drept ca m-a obosit desi eram doar in vizita, chiar ma gandeam cum e sa traiesti vazand asa ceva in fiecare zi. Si da, cum a spus si Victoria mai sus, gazda regreta alegerea facuta pentru ca era fff greu de intretinut. Si cum nu-si permitea sa schimbe mobila, ca o facuse de relativ putina vreme, se multumea cu oftatul, regretele si visul la o bucatarie alba 🙂

Subscriu la cele spuse de fete mai sus, nu vad potrivita combinatia rosu si negru pentru o bucatarie. Dar ca sa raspund punctual la intrebare, cred ca gresia e mai potrivita decat parchetul macar daca e sa luam in calcul nivelul de stres la care este supusa o pardoseala de bucatarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *