Categorii
Intrebari de la cititori

Sa zidesc pana in iarna sau sa las doar fundatia turnata?

Vreau sa imi construiesc o casa, si sper ca pe la sfarsitul lunii august sa obtin si autorizatia de constructie. Am vorbit intre timp cu un arhitect care mi-a spus ca daca ma apuc sa contruiesc la jumatatea lui august sau inceputul lui septembtie e cel mai bine sa fac doar fundatia si sa o las asa (fara sa torn placa la parter), astfel incat pamantul sa LUCREZE. Mi-a zis sa las asa pana in primavara, deci sa nu ma apuc de zidarie, ca daca nu, in caz de inghet, e posibil ca cimentul din fundatie sa devina nisipos si ca este posibil ca pamantul sa „lucreaze” defavorabil. Intrebare pentru constructori, e mai bine sa nu zidesc casa si sa astept pana in primavara asa cum a zis arhitectul? M-a pus pe ganduri. A zis ca pamantul lucreaza foarte surprinzator si ca peste iarna e posibil sa ma trezesc cu crapaturi in fundatie. Precizez ca eu chiar daca ma apuc la inceputul lui septembtie, casa intentionez sa o aduc in stadiul de zidarie, acoperis, geamuri si izolatie. Sa zidesc sau nu? Ce parere aveti? Va multumesc.


Intrebare de la Xandru, pe adresa redactiei: Sa zidesc pana in iarna sau sa las doar fundatia turnata?

6 răspunsuri la “Sa zidesc pana in iarna sau sa las doar fundatia turnata?”

Buna seara,
Desi nu aveti cunostinte de constructii, observ ca sunteti mai bun ca domnul arhitect,
parerea mea personala construiti casa la rosu, un an poate fi lasata asa.
Cu stima

Sant de acord cu cele spuse de colegul meu, iar daca aveti o echipă harnica ar fi bine să o aduceți la stadiul de gri pana la prima zăpadă.
Cu stima
maistru Marian
0747878812

Daca l-am asculta toti pe4 domnul arhitect, ar insemna ca toate casela din Romania sa se construiasca in minim 2 ani.

Salutare Xandru!
Sfatul meu este sa te apuci de treaba,sa faci fundatia ca la carte,sa o lasi sa se usuce bine, si dupa aceea sa faci si zidaria deoarece fundatia se aseaza mai bine cu greutate pe i-a.Sa torni placa sa o lasi si pe i-a sa se usuce si daca ai timp si bani sa ii pui si caciula,ma gandesc sa nu ii fie frig peste iarna…Sa ai spor si sa gasesti Meseriasi si preturi de Bun Simt.Pa Pa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *