Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Un apartament frumos, amenajat pe placul meu

1-living modern open space apartamentImi place la nebunie felul in care isi decoreaza casele spaniolii, culorile pe care le aleg, modul in care combina si asorteaza finisajele, piesele de mobilier, textilele si accesoriile cu care isi infrumuseteaza locuintele, toate sunt pe gustul meu.


Iata, de pilda, apartamentul de astazi care imi pare amenajat si decorat in cel mai frumos mod cu putina, fiind extrem de luminos, modern si elegant deopotriva, dar si deosebit de calduros si primitor. Care este povestea lui? Citeste in continuare 🙂

Un apartament pentru o familie cu patru copii

M-a surprins sa aflu ca proprietarii apartamentului din povestea de astazi au nu unul, nu doi, ci patru copii! Mai rar vezi familii tinere care au curajul sa aduca pe lume atatia copii in zilele noastre. Cei doi parinti curajosi se numesc Pili Ferrer si Jose Borrego si sunt impreuna nu numai in viata de familie, ci si in cea profesionala, conducand o firma specializata in design si amenajari interioare de succes din Barcelona.

Dupa mai bine de 10 ani in care au lucrat doar pentru altii, Pili si Jose au decis ca este momentul sa-si testeze creativitatea si pe amenajarea unei locuinte proprii. Asa ca au cumparat un apartament spatios, pe masura familiei numeroase pe care o au, situat intr-o cladire veche, pe care l-au transformat intr-un veritabil camin.

Mobilier perfect adaptat spatiului

Experienta in domeniul amenajarilor a proprietarilor si-a spus cuvantul, fiecare coltisor al apartamentului avand acum o destinatie precisa si fiind dotat cu mobilier perfect adaptat spatiului. Si chiar daca profesia le-ar fi permis sa se ocupe de amenajarea locuintei fara pic de ajutor, Pili a decis sa apeleze si la sfaturile designerului Elena Rodriguez, o prietena care a preluat sarcina de a proiecta mobila pentru dormitorul matrimonial, pentru bucatarie, dar si pentru living.

Pentru peretele din fata canapelei din living a fost conceput un dulap cu design modern care sa incorporeze semineul si televizorul cu ecran plat, mascand discret cosul de fum. Pentru carti, reviste si alte obiecte designerul a proiectat o biblioteca simpla si incapatoare.

Bucataria, desi la vedere, a fost prevazuta cu o usa glisanta, incastrata in perete, pentru a izola mirosul de mancare in momentele in care gazda gateste pentru sotul si cei patru copii ai sai. Spatiul generos a permis amenajarea unui loc de luat masa folosit zilnic chiar in incinta bucatariei, dublat de un alt loc de luat masa, un dining mai elegant, amenajat in perimetrul livingului. Acesta este folosit mai cu seama in ocaziile speciale sau cand numeroasa familie are invitati la masa.

Imi place foarte mult mobila din bucatarie cu fronturile albe si luminoase, care armonizeaza atat de placut cu tonurile de cafea cu lapte in care au fost zugraviti peretii, dar si multitudinea spatiilor de depozitare. In schita de la finele galeriei foto poti vedea ca, pe langa mobilierul pe colt vizibil in imagini, in incapere mai exista o serie de dulapuri aliniate pe peretele din spatele coltarului de bucatarie. Acestea din urma au fost proiectate pe intreaga inaltime a peretelui, suplinind astfel si lipsa corpurilor suspendate de deasupra garniturii in forma literei L.

Dormitor matrimonial elegant si luminos

Despre camerele copiilor n-o sa-ti spun mare lucru, o sa te las sa le studiezi privind imaginile de mai jos. Vreau insa sa ne oprim asupra dormitorului matrimonial care mi-a placut in mod deosebit datorita dulapurilor ingenios proiectate. Pentru a nu-i permite mobilierului sa „manance” din spatiul camerei, Elena Rodriguez a ales sa mearga pe alb, (non)culoare care arata impecabil pe fundalul peretilor caffe au lait in care au fost zugraviti peretii. De altfel, te rog sa observi aceasta culoare a fost aplicata pe peretii tuturor camerelor apartamentului, fara sa deranjeze. Ba dimpotriva, nuanta peretilor, alaturi de dusumeaua din lemn, functioneaza in calitate de element de legatura a tuturor incaperilor.

Revenind la dormitor, imi place ca paleta cromatica pastel nu a fost animata fortat cu nicio pata de culoare stridenta, aceasta decizie ducand la obtinerea unui decor armonios, placut privirii si mai ales relaxant, cum ii sade bine unei camere destinate somnului si odihnei.

Sursa foto: El Mueble

2 răspunsuri la “Un apartament frumos, amenajat pe placul meu”

Eh, din pacate ai dreptate, Stela. Dar e frumos sa mai si visam din cand in cand, delectandu-ne cu imagini frumoase 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *