Categorii
Proiecte de case inedite

Vezi cum arata casa care fost construita cu 15000 USD

1-exterior casa mica din lemn de doar 12 mpPovestea de astazi incepe in 2011, cand o fetita i-a prezentat unchiului sau casuta de joaca din gradina casei parintilor ei, moment in care Joe Everson, caci el este unchiul despre care vorbim, a realizat cat de spatioasa poate fi o astfel de constructie, cu conditia sa fie eficient organizata.


Din acel moment si pana la demararea constructiei propriei locuinte compacte n-a mai fost decat un pas, asa ca in scurt timp, Joe si sotia sa Kristen se mutau deja intr-o casuta din lemn de doar 12 mp construita chiar de ei cu doar 15000 USD. Spre surprinderea lor, rudele, prietenii, vecinii si chiar persoanele necunoscute care treceau pe langa micuta constructie din lemn au inceput sa-i intrebe daca n-ar putea sa multiplice proiectul, contra cost, desigur. Acela a fost momentul cand tanarul cuplu a decis sa puna bazele companiilor surori Tennessee Tiny Homes si Tiny Happy Homes, una cu activitatea desfasurata doar pe plan local, in timp ce cealalta se adreseaza si locuitorilor celorlalte state ale Americii.

Cum amenajezi bucataria, livingul, dormitorul si baia in doar 12 mp?

In timp ce multora dintre noi ni se pare complicat sa amenajam eficient o singura camera de doar 12 mp, Kirsten si Joe au demonstrat ca impartita calculat, aceasta suprafata este suficienta pentru amenajarea unui intreg apartament cu living, bucatarie, baie si dormitor. Desigur ca toate sunt minuscule, dar secretul consta in amenajarea in plan deschis a spatiului (exceptand mica baie, desigur) si in alegerea si proiectarea unui mobilier compact si multifunctional.

Pentru a profita la maximum de putinii metri patrati disponibili, Joe si Kristen au urmat deja vechea reteta de amenajare a dormitorului la mezanin, intr-un fel de semi mansarda deschisa spre living. Accesul spre dormitor se face cu ajutorul unei obisnuite scari din lemn care ocupa foarte putin spatiu.

Decor in alb si negru

Alegerea culorilor este un pas extrem de important in amenajarea si finisarea oricarei case, iar intr-una de mici dimensiuni paleta cromatica trebuie aleasa cu si mai multa responsabilitate, deoarece aceasta are puterea de a influenta modul in care este perceput spatiul. Asa cum stii deja, culorile inchise micsoreaza vizual, in timp ce cele deschise il lumineaza si il maresc vizual.

Stiind acest lucru, Kirsten si Joe au ales sa imbrace decorul in alb, accentuandu-l cu diverse elemente decorative si accesorii negre. In acest fel au obtinut un contrast dinamic, tineresc si totodata elegant.

Sincera sa fiu, nu ma vad locuind intr-o casa atat de mica, dar mi-ar placea sa am asa ceva undeva pe malul marii sau la munte. Cred insa ca proiectele de acest gen pot servi drept sursa de inspiratie pentru amenajarea eficienta a spatiilor mici, problema cu care ne confruntam adesea.

7 modele de case compacte

Pana in prezent, tanara familie de americani au dezvoltat nu mai putin de 7 proiecte de micro-case dintre care clientii pot alege un model preferat. Absolut toate sunt compacte, ergonomice si minutios finisate, Joe si Kirsten fiind niste constructori extrem de atenti la detalii si care cred cu convingere ca acestea fac diferenta.

Daca vrei sa vezi cum arata si celelalte proiecte din portofoliul lor, acceseaza pagina lor oficiala: Tiny Happy Homes, iar pana atunci vezi cum arata casuta in care locuiesc tinerii constructori.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *