Categorii
Proiecte de case inedite

Casa modulara care se livreaza gata construita si se instaleaza intr-o singura zi

1-casa modulara prefabricata DublDom26Intalnite mai ales in occident, casele modulare prefabricate au devenit din ce in ce mai apreciate in intreaga lume. Printre principalele avantaje ale acestor constructii se numara pretul de achizitie scazut, timpul rapid de executie si de montare pe terenul beneficiarului.


Si daca pana acum cele mai multe modele si proiecte de case modulare prefabricate purtau semnatura unor companii din SUA si Canada si se livrau exclusiv pe teritoriul celor doua tari, iata ca acum pot fi cumparate mai usor, in Rusia existand o companie specializata in productia acestui tip de constructii. Desigur ca pretului de productie i se adauga si un tarif de livrare, dar despre asta vom vorbi ceva mai tarziu.

Case la cheie cu preturi cuprinse intre 10.500 si 32.700 Euro

Compania DublDom, cu sedii si hale de productie in mai multe orase din Rusia, s-a specializat in productia caselor modulare din lemn. Din portofoliul acestora fac parte 4 modele de case diferentiate in functie de dimensiune, un model de casa plutitoare tip ponton, conceputa pentru a fi amplasata pe apa si un model de casa adapost, conceputa pentru a fi amplasata in zone cu relief mai dificil, cum sunt cele din zonele montane.

Cel mai ieftin model este DublDom26, denumirea caruia sugereaza ca ofera o suprafata utila de doar 26 metri patrati. La solicitarea cumparatorului, acest model poate fi realizat atat in varianta necompartimentata, fara baie si bucatarie, constructia avand o singura incapere ce poate fi modelata apoi de catre proprietar, cat si in varianta compartimentata, prevazuta cu baie si un open space compus dintr-o camera si o bucatarie. Practic, este o casa mica, de dimensiunea unei garsoniere. Pretul pentru DD 26 porneste de la 10.425 Euro si ajunge la aproape 13.000 (fara terasa si veranda). In pret sunt incluse structura din lemn, acoperisul, peretii imbracati cu un strat termoizolant de 150 mm grosime, ferestre termopan cu tamplarie din lemn, usi din lemn masiv, instalatii electrice si sanitare, finisaje interioare din lemn si imitatie lemn. In cazul alegerii modelului prevazut cu baie si bucatarie, casa din lemn va fi livrata si cu: lavoar, wc, cabina de dus, baterii Grohe, boiler electric de 50 litri si altele. In pret nu sunt incluse terasa si veranda, care costa alti 3000 Euro impreuna.

Daca doresti, poti achizitiona casa si cu soba sau semineu, cu ferestre tip Velux montate in acoperis si cu bucataria mobilata, dar trebui sa stii ca toate acestea iti vor mai scoate din buzunar cel putin 2200 euro.

Cum spuneam mai devreme, pe langa DublDom 26, compania ruseasca ofera alte 3 variante DD40, DD60 si DD80, cifrele din denumirea fiecarui model sugerand suprafata utila. DD80 este cel mai spatios dintre toate cele 4 modele oferite de compania DublDom, iar versiunea cea mai scumpa a acestuia (cu 2 bai, 3 dormitoare, un living cu bucatarie amenajate in plan deschis) costa aproape 33.000 Euro.

Fundatia caselor prefabricate

Ca orice alta casa si aceste modele prefabricate din lemn trebuie montate pe o fundatie, realizarea careia cade in sarcina beneficiarului. De fapt, nu este vorba despre o fundatie clasica, ci despre una din piloni de beton, numarul acestora variind in functie de proiectul ales. De pilda, pentru DD26 va fi nevoie de suportul a cel putin 9 piloni, iar pentru sustinerea modelului DD40 constructorii solicita cel putin 12 piloni. Pentru terasa si veranda trebuie luata in calcul constructia altor 3-4 stalpi din beton.

Transportul – costuri si logistica

Pretul de transport al unei case modulare prefabricate variaza in functie de distanta, dar si de modelul de casa ales. De pilda, costul minim pentru livrarea in Romania/Bucuresti, a unei case este de aproximativ 1700 Euro. Chiar daca distanta este aceeasi, transportul poate varia in functie de model, deoarece o casa mica poate fi transportata pe o singura platforma, in timp ce pentru transportul unui model mai mare poate fi nevoie de deplasarea a pana la 7 platforme simultan.

In orice caz, odata livrat la fata locului, modulul va fi mutat cu ajutorul unei macarale, iar montarea definitiva si racordarea la retelele de apa, gaze si curent electric existente va mai dura cel mult 24 si 72 de ore.

O oportunitate de afacere

Daca vrei sa vii pe piata din tara noastra cu ceva nou, poti achizitiona o franciza a DublDom si sa devii chiar tu producatorul acestor case modulare prefabricate din lemn in Romania. Pe langa investitia initiala care presupune constructia unei hale incalzite de 1000 mp, achizitia uneltelor si utilajelor necesare, angajarea a cel putin 5 persoane etc, ar trebui sa platesti o taxa de franciza de 10.000 USD si, lunar, 5% redevente.

Mai multe detalii despre casutele modulare din lemn si despre aceasta oportunitate de afacere gasesti aici: DublDom

8 răspunsuri la “Casa modulara care se livreaza gata construita si se instaleaza intr-o singura zi”

Arata bine casutele astea, pretul este derizoriu, in comparatie cu preturile caselor standard, iar montarea lor pe teren si racordarea la utilitati, le fac si mai competitive. Da, ar fi foarte bine sa avem si in Romania un producator de case modulare. Multi oameni cu posibilitati financiare modeste si-ar permite sa aiba o locuinta decenta si cocheta. Ma intreb doar, cum se comporta astfel de constructii, in cazul calamitatilor naturale si care ar fi diferenta sau asemanarea de risc intre acestea si casele standard.

Da, este foarte necesara o astfel de fabricuta si la noi. Va face mult profit iar cumparatorilor, la aceste preturi, mult bine.
Buna idee de afacere. Insa trebuie luat in calcul si pretul lemnului romanesc ce este in crestere continua.

… dar avem ceva similar. Este SC Metal Building – Oradea pentru casute din module (cu structuri) metalice, cu preturi chiar mai rezonabile, insa poate mai putin confortabile! Depinde de preferinte, de comanda data, de ingeniozitatea, timpul afectat si disponibilitatile financiare ale fiecaruia.
Personal am achizitionat o astfel de casuta de gradina la care, cu concursul direct si la propunerea mea, a fost asigurata de firma posibilitatea mansardarii acesteia, cu acces la Mansarda de pe terasa alipita celor doua module metalice, pe o scara din lemn ce-i confera casutei o asemanare cu o modesta si cocheta cabanuta, amplasata in com. 1 Decembrie jud Ilfov.
Precizez ca amplasarea pe stalpisori din b.a. a celor doua module metalice aduse de firma pe o platforma auto si efectuarea adaugirilor facute personal in mare parte, s-au concretizat in anul 2014, insa acestea cu proiect de executie si in baza unei autorizatii de constructie.

Domnilor , sa recapitulam , aceasta casuta nu costa 10500 euro , ea costa la cheie mult mai mult. se adauga fundatia elevatia si placa ( pentru ca nu cred ca cineva vrea sa fie vecin cu tot felul de animalute,insecte,alte taratoare)La acest pret afisat se adauga daca se citeste tot cuvant cu cuvant, compartimenterea si instalatiile, precum si obiectele sanitare, de terasa nu se pune problema, dar de veranda, care este alipita de casa este clar ca se cere un pret in plus degeaba. Calculul total rezulta ca metrul patrat este cu mult peste 600 euro, iar in momentul de fata executarea unei constructii la cheie se termina in Romania, la cerere-oferta la cel mult 450 euro/ metru patrat,
Asa ca domnilor cu franciza recalculati, in Romanica, asa cum este Ea o astfel de casa de 26mp iese la cheie(inclusiv fundatia compartimenterea, obiectele sanitare, etc) sub 10000 euro (fara legare la utilitati)Deci……….

Corect, Lucian

In plus, exista suficienti producatori de astfel de casute si in Romania, nu numai in „occident”.

Este puțin cam scumpa căsuța asta. Sunt convinsa ca exista si in Romania astfel de producători. Din păcate nu își fac suficienta reclama, si nu vin cu modele deosebite si calitate buna.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *