Categorii
Intrebari de la cititori

Ce demersuri trebuie facute si unde, pentru a putea sparge un perete la bloc?

La un apartament aflat intr-un bloc de locuinte, in Bucuresti, doresc sa maresc o camera prin inchiderea balconului aflat in prelungirea acesteia, astfel:
– elimin in totalitate peretele (din caramida) amplasat intre camera si balcon – mentionez ca in zona acestui perete, cu lungimea de 3m, nu este niciun stalp / element al strucutrii de resistenta;
– balconul il inchid prin zidire cu caramida (nu cu termopan), pastrand o fereastra similara cu cea existenta inainte in zona peretelui eliminat.
Precizez ca intentionez sa execut aceasta lucrare cu o firma autorizata.
Va rog sa imi spuneti ce demersuri trebuie facute astfel incat lucrarea sa fie efectuata conform legislatiei in vigoare:
– anterior lucrarii trebuie sa solicit autorizatie?
– unde trebuie sa solicit autorizatie?
– vine reprezentantul unei anumite institutii sa evalueze daca strucutra de rezistenta a blocului va fi afectata sau este suficienta transmiterea schitei cadastrale pentru evaluare?
– cat timp dureaza (cu aproximatie) aprobarea autorizatiei?
– ulterior, este necesara mentionarea modificarii la o anumita institutie (carte funciara etc.)?
In asteptarea raspunsului dumneavoastra, va multumesc anticipat!


Intrebare de la Sorin, pe adresa redactiei: Ce demersuri trebuie facute si unde, pentru a putea sparge un perete la bloc?

2 răspunsuri la “Ce demersuri trebuie facute si unde, pentru a putea sparge un perete la bloc?”

Pentru a putea demola peretele despre care vorbiti in perfect acord cu legile tarii noastre trebuie efectuati urmatorii pasi:

– primul pas este obtinerea uni proiect tehnic si a unei expertize care sa ateste ca zidul ce se doreste a fi demolat nu este unul de rezistenta. Acestea pot fi emise de catre un arhitect sau un inginer structurist.

– Obtinerea Certificatului de Urbanism pentru care trebuie depuse la primaria de care apartine imobilul: copii dupa actul de proprietate si dupa schita apartamentului, un certificat de atestare fiscala (in original), o cerere tip si doua planuri cadastrale (la scara 1/500 si 1/2000). Vi se va solicita platirea unei taxe care variaza in functie de suprafata apartamentului. Chitanta respectiva va trebui pastrata si atasata la dosar.

– cu Certificatul de Urbanism obtinut, acordul scris al asociatiei de proprietari a imobilului, un act notarial care sa ateste ca apartamentul nu a fost instrainat, ipotecat etc, o alta cerere tip si expertiza + proiectul tehnic veti obtine Autorizatia de desfiintare a peretelui vizat, moment in care veti putea demara legal inceperea lucrarilor.

– Este posibil ca la dosarul pentru obtinerea autorizatiei de demolare sa trebuiasca sa atasati si dovada ca ati incheiat un contract cu o companie de salubrizare, pentru ridicarea molozului rezultat in urma demolarii peretelui.

Cred ca cel mai sigur este sa faceti un drum la primaria din raza caruia se afla imobilul, de unde puteti afla cu exactitate ce acte trebuie sa depuneti si unde anume. Din cate inteleg, continutul dosarelor pentru obtinerea Certificatului de Urbanism si Autorizatiei de Constructie si pasii de urmat pot sa difere de la o primarie la alta.

Ca sa nu alergati dvs dupa toate aceste acte, ii puteti solicita arhitectului, pe care oricum va trebui sa-l angajati pentru expertiza tehnica amintita la primul pas, sa se ocupe de ele, contra cost, desigur.

Buna ziua,
Trebuie sa adaug inca ceva pentru ca totul sa fie legal, SPAGA pe care trebuie sa o dati pentru autorizatie demolare, aveti grija sa fie grasa, altfel…si vedeti ca din tot blocul se va gasi unul sa sune la 112 pentru deranj, altul va suna ca nu poate dormi de la 12…la….. 15 si unul ca dupa 17… nu mai vrea zgomot. Am trecut personal prin astfel de faze si am strans sculele si am plecat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *