Categorii
Casa pas cu pas Producatori | Distribuitori | Magazine

Centralele Liepsnele – autonomie 30 de ore cu o singura incarcare de lemn

4 - liepsnele siglaDe cand m-am mutat la casa, neavand gaze in zona, am fost nevoit sa citesc mult despre centralele pe lemne, carbune sau brichete. Si, cumva, subiectul mi-a placut, asa ca l-am aprofundat. Anul trecut am aflat despre centralele Liepsnele, care mentin focul aprins 30 de ore cu o singura incarcare de lemn. 30 de ore! Doar cine are sau a avut o centrala pe lemne intelege ca, 30 de ore de functionare a unei centrale, de la o incarcare la alta, inseamna enorm.


Hai acum sa vedem care este secretul sau pe ce principiu functioneaza aceasta centrala, astfel incat sa fie nevoie de incarcare cu lemn atat de rar. Inainte de asta trebuie sa spun ca importatorii in Romania ai marcii Liepsnele spun ca, daca folosesti carbune in loc de lemn, arderea dureaza intre 3 si 5 zile cu o incarcatura.

Principiul de functionare – ardere tip lumanare

Pe scurt, caracteristicile care fac ca timpul de ardere al lemnului in cazanul Liepsnele sa ajunga la 30 de ore, sunt distributia de aer din partea superioara si arderea solida fractionata in cadrul principiului de tip lumanare.

Mai exact, cuptorul cazanului este amplasat in partea superioara, iar la o incarcare cu lemne a cazanului (care este inalt si cilindric), arderea acestora va fi doar in stratul superior, lemnele de mai jos asteptandu-si cuminti randul pana ce ard cele de deasupra.
Cuptorul este astfel construit, incat aerul este repartizat pentru a nu permite focului sa ajunga jos. Nu se formeaza condens. Arzand stratul superior de lemne, distribuitorul de aer coboara treptat si indreapta permanent aerul spre urmatorul strat de lemne, ce urmeaza sa arda.

Alte detalii conform importatorului:

– Centrala Liepsnele, cu ardere tip lumanare, functioneaza si cu lemne verzi, dar autonomia va scadea la aproximativ 12-15 ore.
– Curatarea centralei se face la sezon in cazul in care combustibilul este de calitate (lemnul uscat), iar in cazul in care folosim carbune sau un lemn cu umiditate mai mare, se face la o perioada de una sau doua luni.
– Cenusa va fi curatata de doua ori pe luna in cazul functionarii pe lemne.
– 5 ani garantie si 25 de ani de functionare fara probleme.
– Toate modelele de centrale prezentate mai jos au o autonomie de 30 de ore la o incarcare cu lemne si 3-5 zile la o incarcare cu carbune.

Modele si puteri:

1. Liepsnele L10: capacitate cazan = 10kW, suprafata incalzita = 50-100 mp, combustibil: lemn, deseuri de lemn.
2. Liepsnele L 10 Universal: capacitate cazan = 10kW, suprafata incalzita = 50-100 mp, combustibil: lemn, deseuri de lemn, carbune, brichete.
3. Liepsnele L 20: capacitate cazan = 20kW, suprafata incalzita = 80-200 mp.
4. Liepsnele L 20 Universal: capacitate cazan = 20kW, suprafata incalzita = 80-200 mp.
5. Liepsnele L 40: capacitate cazan = 40kW, suprafata incalzita = 180-400 mp.
6. Liepsnele L 40 Universal: capacitate cazan = 40kW, suprafata incalzita = 180-400 mp.

Revin in scurt timp cu un articol despre modul de montare / instalare a acestor centrale. Pana atunci insa acceseaza siteul lor si afla toate detaliile: www.centrale-lemne-liepsnele.ro

5 răspunsuri la “Centralele Liepsnele – autonomie 30 de ore cu o singura incarcare de lemn”

Sunt incantat ca m-am inscris sa primesc tot in legatura cu casadex,este cea mai buna prezentare a tot ce tine de gospodarie (casa),de tot ce tine de sfaturile practice
necesare oricui ptr. a se documenta si descurca in toate,multumesc ca existati.

Eu am cumparat o centrala liepsnele u40 in pretul de 8400 a intrat si o vana cu trei cai si un termometru,Transport gratuit.Inca nu am montat-o

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *