Categorii
Intrebari de la cititori

Cu polistiren expandat sau extrudat se izoleaza BCA-ul la exterior?

Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati. Am o casa la tara din bca si vreau sa o izolez la exterior. Unii spun ca e bun polistirenul expandat, alții spun ca e bun cel extrudat, dar nu știu după cine sa ma iau. Va rog mult sa ma ajutați. Va multumesc mult.


Intrebare de la Florinel, pe adresa redactiei: Cu polistiren expandat sau extrudat se izoleaza BCA-ul la exterior?

5 răspunsuri la “Cu polistiren expandat sau extrudat se izoleaza BCA-ul la exterior?”

SALUTARE FLORINEL!

CU MULTIPOR IZOLEZI PENTRU VIITOR DECI:MULTIPOR MULTIPOR MULTIPOOOORRRR.SA AI SPOR CU MULTIPOR.

Pentru izolatie exterioara se foloseste numai polistiren expandat „pentru fatada”
Polistirenul extrudat are coeficient de dilatare mare astfel incat la variatii mari de temperatura „lucreaza” si se dezlipeste si cunosc personal asemenea cazuri. In unul din ele, pentru ca omul nu si-a mai permis sa schimbe si-a batut peste polistiren niste benzi de aluminiu (si-a cercuit casa) si acum arata „super”. Si polistirenul expandat trebuie sa fie „de fatada”. Daca vanzatorul nu poate sa-ti demostreze asta, mai bine nu cumperi. Polistirenul expandat de fatada e realizat numai din material nou. Polistirenul nu e rezistent la UV, de aceea, expus la soare, se ingalbeneste. Dupa o expunere indelungata in depozite la soare el este retopit. Provenind din diferse loturi si locuri acesta nu e omogen, avand diferite grade de imbatranire si placile vor avea coeficiente diferite de dilatare si in timp vor apare acele crapaturi la imbinarea placilor denivelari ale suprafetei etc

Dragos ai explicat de minune , cred ca trebuie sa mai inveti (documentezi) cate ceva 🙂

Termoizolarea casei o puteti face cu diverse alte tipuri de materiale in afara de polistiren. Dar cu siguranta costurile sunt ridicate. Ca si ex v-as da:vata bazaltica, celuloza, lana (da, ati citit bine, lana naturala). Acum, ca si raspuns la inteebarea dvs recomandat este polistirenul expandat, de grosime 100 mm si densitate mare (100). Cu cat acesti 2 parametri sunt mai mari cu atat termoizolarea este mai eficienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *