Categorii
Intrebari de la cititori

Pot sa fac proiect de renovare / reconstructie in loc de cel de demolare?

Buna ziua. Vreau sa va intreb daca se poate face un proiect de renovare / reconstructie pentru casa din acest link: olx.ro/oferta/vand-casa-cu-teren-272-m-p-in-ploiesti-in-spate-la-u-p-g-ID18HxZ.html#d7911c01e0 . As vrea sa fac decat proiect de reconstruire / renovare, ca sa nu mai fac autorizatie de demolare si apoi construire. Stiu ca trebuie lasat cel putin un perete ca sa fie considerat reconstructie, dar ma gandeam ca se poate declara decat in acte ca las un perete, dar eu sa daram si sa reconstruiesc de la zero (pe raspunderea mea, bineinteles). As vrea sa fac o casa parter + mansarda in locul acesteia vechi, amplasat in acelasi loc pe teren, dar nu cu aceiasi amprenta, putin mai mare. Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns, as fi recunoscator.
Va multumesc.


Intrebare de la Ionut, pe adresa redactiei: Pot sa fac proiect de renovare / reconstructie in loc de cel de demolare?

3 răspunsuri la “Pot sa fac proiect de renovare / reconstructie in loc de cel de demolare?”

Buna ziua domnul Ionut,
Nu se poate cere in proiect renovare / reconstructie, va respinge cererea,trebuie sa faceti cererea pentru consolidare casa si extindere, de daramat un perete….e problema mare, va trebuie facuta expertiza care costa spaga + plata necesara expertizei, dureza mult… nu va sfatuiesc….
Cu stima,
Mihai Lazar
0766813228

Corect ce v-a spus domnul Lazar. Epertizarea costa mai mult decat proiectul de demolare si oricum nu-si va avea rostul la cum arata casa . Procedura cea mai simpla este proiect de demolare , apoi de reconstruire pe ce proiect doriti.La sate si comune se aranjeaza treaba altfel dar la Ploiesti putin probabil.

Buna ziua,
Va rog un sfat daca imi puteti da…Am cumparat o casa din caramida si am facut proiect pentru extindere si un etaj dar se pare ca este foarte costisitoare consolidarea si am hotarat sa daram si sa fac pe aceea si ampreta casa din proiect.Ma intereseaza daca mai trebuie facut proiect de demolare plus alt proiect.Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *