Categorii
Intrebari de la cititori

Ce sa alegem pentru hol? Parchet laminat sau gresie?

Buna ziua. Apelez si eu la ajutorul vostru, intrucat avem o mare dilema. Renovam un apartament cu 3 camere, decomandat, care are un hol lung, din care se intra in toate camerele. Ce sa alegem pentru hol: gresie / parchet laminat? Pe internet parerile mi se par 50-50. Noi am pus pe hartie puncte pro si contra si tot ne este greu sa ne decidem. Stim ca este la moda de cativa ani parchetul, dar pe de alta parte cine este pentru parchet (cu cine am vorbit noi) il au de vreo 5 ani. Deci nu stiu cat de durabil este. In camere va fi parchet iar in bai si bucatarie gresie. Va multumesc anticipat!


Intrebare de la Sorina, pe adresa redactiei: Ce sa alegem pentru hol? Parchet laminat sau gresie?

4 răspunsuri la “Ce sa alegem pentru hol? Parchet laminat sau gresie?”

Buna, Sorina!

Daca e sa aleg, prefer parchetul, poate nu cel laminat, ci cel dublu sau triplustratificat, cu rezistenta sporita in timp. E drept ca pretul acestuia il depaseste cu mult pe cel al gresiei, asa ca este de inteles de ce este scos din calcul inca de la bun incaput.

Am vazut locuinte cu parchet laminat atat in camere, cat si pe hol si chiar si in bucatarie, insa nu stiu cum se comporta acest finisaj peste 5-10 ani de la montaj. Probabil ca si aici conteaza calitatea parchetului, grosimea placilor, felul in care a fost montat (flotant sau lipit), dar si felul in care este intretinut.

In alta ordine de idei, avand in vedere ca holul este doar un spatiu de tranzit, in care nimeni nu zaboveste prea mult, ba mai si este expus la murdarire, mai cu seama in sezonul ploios, gresia pare sa fie cea mai buna/practica alegere posibila. Ca sa nu te complici prea tare, alege acelasi model de gresia si pentur hol si pentru baie, dar si pentru bucatarie. Sau macar pentru hol si bucatarie, daca cele doua incaperi sunt alaturate.

In concluzie, alegerea va apartine 🙂

Noi la apartamentul actual am ales sa punem parchet in hol, acelasi tip in tot apartamentul, am ales un parchet laminat dar mai de calitate, il avem de 5 ani si este ca si nou, nicio zgarietura.
La casuta unde ne mutam in curand am ales sa punem gresie acelasi tip in bucatarie si hol, pentru o continuitate vizuala, iar in baie putin diferita, dar in aceleasi tonuri.
Pentru un compromis ai putea pune parchet care imita parchetul, in aceleasi tonuri cu parchetul din camere.
In privinta pretului si o gresie de calitate este destul de scumpa, undeva la 30-50 de euro/mp iar parchetul stratificat sau clasic este tot cam asa.
Nu te sfatuiesc sa cumperi ieftin, indiferent ca alegi gresie sau parchet daca vrei sa aiba o durabilitate mai mare, parerea mea, mai bine facem acum putina economie si ne bucuram de ele pentru mai mult timp.

Foarte bune si utile completarile aduse, Stell. Si sunt perfect de acord cu evitarea finisajelor si materialelor ieftine pentru casa 🙂

BUNA SORINA!

EU ITI RECOMAND DIN EXPERIENTA, GRESIE DIN ACEIA CARE IMITA PARCHETUL DAR SA FIE DE CALITATEEEE!!!CHAO

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *