Categorii
Proiecte de case inedite

Ce zici, ti-ar placea sa ai o astfel de casuta?

1-casa mica din lemn construita deasupra soluluiCasa pe care am ales sa ti-o prezint astazi mi-a captat atentia pentru ca este combinatia ideala intre o casuta in copac si o locuinta cu drepturi depline. Mi-a placut atat de mult cum arata, ca nu as ezita prea mult sa dau la schimb casa in care locuim pe o astfel de constructie la inaltime.


54 metri patrati pentru adultii copilarosi

Nu stiu altii cum sunt (vorba lui Creanga), dar eu, desi ma numar printre cei care au avut o copilarie frumoasa, nu am avut o casuta de joaca in copac, asa cum au multi copii ai zilelor noastre. Nu spun ca mi-a lipsit, ba din contra, mi-a pus imaginatia la treaba: ce cazemate din mese, scaune si paturi mai construiam cu fratele mai mic… Dar m-am surprins acum, adult fiind, uitandu-ma cu jind la micile casute din lemn ridicate in copaci vigurosi si parca imi pare rau ca nu mai sunt copil, sa ma mai pot juca pititea printre crengile copacilor, asa cum am citit in carti sau am vazut in filme, pe vremea cand eram mica.

Casuta despre care iti vorbesc masoara aproape 54 metri patrati (carora li se mai adauga o mini mansarda in curs de amenajare), are amprenta de 7,3 x 7,3 metri si este asezata la o inaltime de 4,5 metri de sol pe piloni solizi din lemn. Golul de sub ea a picat la marele fix pentru adapostirea unei masini, dar si pentru amenajarea unui living in aer liber. O minunatie, iti spun eu! Ce adult n-ar vrea sa locuiasca intr-o asemenea casa?

O casa cat un apartament cu doua camere

Interiorul micutei case este impartit intr-un living cu bucatarie open space, un dormitor si o baie destul de generoasa. Atat din punctul de vedere al suprafetei, cat si din cel al configurarii, inedita constructie poate fi comparata cu un apartament cu doua camere, oferind suficient spatiu locativ pentru un cuplu sau pentru o tanara familie.

De cum intri in casa, urcand scara exterioara si solida din lemn, ajungi intr-o incapere amenajata in plan deschis in care se afla un mic living si o bucatarie. Din acest spatiu, care constituie inima constructiei, se face accesul spre baie si spre dormitor. Intr-una dintre imaginile in care este ilustrata bucataria vei observa si inceputul unei scari interioare. Aceasta duce spre o mini mansarda, inca in curs de amenajare, careia proprietarii se gandesc sa-i dea destinatia de birou, desi ar putea sa o transforme intr-un dormitor suplimentar.

Usi glisante cu mobilier integrat

Nu-i asa ca suna cel putin curios? Asa am zis si eu, dar stai sa vezi despre ce este vorba. Suprafata de doar 54 mp i-a fortat pe proprietarii casei sa apeleze la mai multe trucuri de optimizare a spatiului, iar cel mai ingenios dintre toate mi s-a parut mobilierul integrat in usile glisante ale dormitorului. Din pacate, in imaginile de mai jos nu este ilustrata decat una dintre usi, si anume cea in care au fost integrate doua banci pliante din lemn. In cea de-a doua usa a fost integrata o masa mare, plianta si ea, usor de extras si de manevrat.
Aceasta inedita idee de usa multifunctionala le permite proprietarilor sa amenajeze in perimetrul micului living open space un loc de luat masa si toata treaba asta nu le ia mai mult de cateva minute.

O sa-mi notez acest model de usi in carnetelul cu idei faine, pentru ca nu stii niciodata cand ai nevoie de o solutie inteligenta si frumoasa de optimizare a spatiului si cred ca n-ar strica sa ti-o notezi si tu 🙂

Sursa foto: pyesbeachhouse.com

Un răspuns la “Ce zici, ti-ar placea sa ai o astfel de casuta?”

Se poate si mai OK , de exemplu o casa din lemn rotund de aceleasi dimensiuni dar un pic mai ieftin de realizat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *