Categorii
Intrebari de la cititori

Cum este corect sa se toarne radierul? In drepte sau in panta?

Ce parere aveti despre turnarea radierului in trepte? Precizez ca e vorba despre constructia unei case asezata pe un teren care nu e perfect drept. Meseriasii mi-au spus ca asa este corect, sa se toarne in trepte, ca sa pice stalpii pe unghi de 90 grade, perpendicular. Mi s-a spus ca este gresit sa se toarne in sapatura la oblic (adica in panta inclinata cumva), pentru ca nu vor mai pica stalpii sau cota zero dupa caz pe suprafata dreapta. Deci cum este corect. Radier in trepte sau radier in panta inclinata? Va multumesc frumos.


Intrebare de la Florentina, pe adresa redactiei: Cum este corect sa se toarne radierul? In drepte sau in panta?

3 răspunsuri la “Cum este corect sa se toarne radierul? In drepte sau in panta?”

Buna ziua,
Pentru o constructie amplasata pe un teren in panta, fundul sapaturii se va executa obligatoriu in trepte. Implicit si talpa fundatiei (sau in acest caz, radierul general) se va executa in trepte. Daca dumneavoastra consultati in aceasta problema, meseriasii, deduc ca nu aveti un proiect de executie a structurii cladirii. Armarea radierului in zona treptelor, trebuie facuta corect, pentru ca altfel exista posibilitatea frangerii fundatiei in acea zona.
Daca terenul este in panta puteti lua in calcul si varianta executarii unui subsol general, situatie in care radierul se poate executa drept. Daca mai doriti si alte sfaturi sau informatii, de la un inginer constructor, ma puteti contacta la telefon 0748217654

DACA AMPLASATI MAI INTAI STALPII CU ARMAUTRA NECESARA SI APOI TURNATI RADIERUL ARMAT ( cu lagatura la stalpi) PUTETI TURNA SI IN PANTA FARA PROBLEME SI FACETI SI ECONOMIE DE MATERIALE.Planseele armate ale camerelor se vor face nu cu leatura la temelie ci cu legatura la stalpi, pentru orizontalitate .Diferenta de nivel ,pe temelie,se umple cu cramida. Succes!

Buna ziua,indiferent cum este terenul,drept sau in panta,radierul trebuie turnat orizontal.Probabil insa ca unii nu stiu ce-i acela un radier.Si de aici confuzia………

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *