Categorii
Intrebari de la cititori

Cum sa vopsesc in culori diferite tavanul si peretii daca trecerea nu e dreapta?

Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat. As dori sa vopsesc tavanul in alb si peretii colorati, dar nu stiu cum sa fac, deoarece trecerea de la perete la tavan nu este in unghi drept, ci este rotunjita. Mentionez ca inaltimea camerelor este de 3 metri.


Intrebare de la Anca, pe adresa redactiei: Cum sa vopsesc in culori diferite tavanul si peretii daca trecerea nu e dreapta?

6 răspunsuri la “Cum sa vopsesc in culori diferite tavanul si peretii daca trecerea nu e dreapta?”

Buna, Anca!

Presupun ca ai de gand sa zugravesti fara ajutorul mesterilor, din moment ce ai aceste temeri. Problema se rezolva extrem de simplu, sa stii. Dupa zugravirea tavanului (pentru ca lucrarea trebuie inceputa cu aceasta etapa) si dupa uscarea acestuia, aplica o banda adeziva de hartie (cu cat mai lata cu atat mai bine) pe tavan, la imbinarea acestuia cu peretele, iar apoi vei putea zugravi linistita si peretii 🙂

Multumesc de raspuns.
De fapt am vrut sa intreb din punct de vedere vizual cum sa fac.
Sa cobor cu albul pe pereti, sau sa urc cu culoarea pe tavan si cam cat de lata trebuie sa fie portiunea de alb sau de culoare si daca ar trebui sa mai pun ceva la imbinare sau pur si simplu o las asa, pana la un punct alb si apoi culoare.
Multumesc

Eu as cobori cu albul pe pereti, dar doar cativa centimetri, ajutandu-ma de aceeasi banda de hartie. O solutie mai estetica, daca ma pot exprima astfel, este aplicarea unor plinte la imbinarea tavanului cu peretii. Nu stiu insa cat de pronuntata este rotunjirea despre care vorbeai si daca se gasesc plinte care sa se plieze perfect sau macar aproape perfect in acel spatiu. Am spus aproape perfect pentru ca micile denivelari pot fi completate cu siliconul special cu care se si lipesc plintele. Ar trebui sa mergi la un magazin care comercializeaza aceste accesorii si sa vezi cu ochiii tai daca exista un model care sa se potriveasca in locurile-problema. De asemenea, te sfatuiesc ca pentru aplicarea lor sa ceri ajutorul unui mester zugrav.

Inca ceva, din cate stiu, plinta se aplica inainte de zugravirea peretilor, protejata fiind, desigur, de aceeasi banda adeziva de hartie.

Buna ziua! m-ar interesa cum pot vopsi peretii colorati si tavanul alb cu un pistol de zugravit fara sa murdaresc tavanul? multumesc

Buna, Georgiana!

Sper sa ma contrazica cineva daca gresesc, insa eu cred ca trebuie sa renunti la pistol si sa folosesti trafaletul pentru aplicarea culorii pe peretii camerei respective. Nu cred ca poti preveni in vreun fel stropirea tavanului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *