Categorii
Intrebari de la cititori

Cum se calculeaza suprafata totala (mp) la o constructie?

Am inceput o constructie, iar constructorul spune ca suprafata la mp se calculeaza adunand suprafata placii de la parter + suprafata placii de la etaj + jumatate din suprafata placii de la parter considerata suprafata fundatiei. Stie cineva daca este corect acest calcul? Noi nu am gasit nicaieri ca s-ar calcula si jumatate pentru fundatie.


Intrebare de la Alina, pe adresa redactiei: Cum se calculeaza suprafata totala (mp) la o constructie?

3 răspunsuri la “Cum se calculeaza suprafata totala (mp) la o constructie?”

Buna ziua. Dca ati fi avut un proiect tehnic facut de la bun inceput ati fi stiut suprafetele si cantitatile de materiale dupa care s-ar fi ghisat „constructorul” mai usor. Asa veti fi pacalit si trebuie sa cautati in toate manualele si ghidurile de constructii cum se calculeaza suprafata. Nu cumva aveti si subsol?
in general pentru o oferta majoritatea constructorilor se raporteaza la suprafata desfasurata a constructiei care este in cazul de fata Suprafata construita(=suoprafata parter cu pereti cu tot) adunata cu suprafata mansardei/etajullui, tot cu pereti.Aceasta suprafata se inmulteste cu cca 200 euro/mp (lucrarea la rosu) si va da valoarea finala a investitiei la rosu cu materiale si manopera.
O zi buna

Suprafata desfasurata este suma suprafetelor orizontale adunate pe nivele.Adica subsol,daca avem + parter+etaj.Ea nu se mai inmulteste cu nimic.Daca vrem sa avem o valare a constructiei,intocmim deviz.Daca vrem sa stim valoarea in euro/mp impartim valoarea devizului calculat la suprafata totala desfasurata si aflam valoarea euro/mp

Depinde ce manopera va i-a pe mp.daca va cere vreo 20-25 eur /mp la rosu e normal sa va ceara si jumatate de fundatie ca nu iese la pret si vine cu bani de acasa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *