Categorii
Intrebari de la cititori

Doresc sfaturi amenajare living si bucatarie open space

Buna ziua. Doresc cateva sfaturi pentru amenajarea unui living + bucatarie de tipul open-space cu dimensiunile de 5.25 x 4.05 m. Intrarea in apartament se face dinspre sud, se face stanga pe hol dupa care se intra in spatiul amintit. Peretele din fata (nord) de 4.05 m este prevazut cu o fereastra tripla de 2.45 m pozitionata la mijloc si cu deschidere completa doar la geamul din mijloc. Peretii dinspre S,E si V sunt pereti plini. Deoarece doresc un spatiu de living cat de cat generos, m-am gandit sa amplasez bucataria in zona geamului astfel incat sa rezulte o suprafata de 4.05 x 1.8-2.0 m. In aceasta situatie bucataria va avea o forma de U (mai mult de C). In continuare, un spatiu de aproximativ 4.05 x 2-2.3 m va fi destinat livingului. Restul suprafetei va fi amenajata ca birou pentru doua persoane. Biroul va fi pe peretele sudic. O alta posibilitate ar fi sa pozitionez bucataria pe peretele estic intr-o configuratie de tipul linie dar mi se pare ca ramane prea putin spatiu pentru living in aceasta situatie. Daca aveti alte idei va rog.


Intrebare de la Ciprian, pe adresa redactiei: Doresc sfaturi amenajare living si bucatarie open space.

5 răspunsuri la “Doresc sfaturi amenajare living si bucatarie open space”

Buna ziua, Ciprian!

Ne-ar ajuta daca ne-ati trimite o schita a apartamentului la adresa andrei@casadex.ro. Noi vom atasa imaginea primita mai jos, intr-un comentariu si apoi vom incerca sa venim cu cea mai buna solutie pentru amenajarea livingului si bucatariei open space.

Am primit pozele de la Ciprian, le atasez aici (si textul mailului):

Buna ziua,
Am atasat acestui email schita apartamentului pentru intrebarea: ”Sfaturi pentru living+bucatarie open space” + cateva din ideile mele de amenajare. Cred ca de aici se poate porni o discutie. Multumesc anticipat.

Multumim pentru imagini, sunt foarte utile 🙂

Forma si pozitionarea livingului coincid cu cele ale unui apartament despre care am scris in urma cu cateva luni. Iata-l: https://www.casadex.ro/2014/10/transformarea-unui-apartament-cu-3-camere-intr-unul-cu-4-camere/ Din punctul meu de vedere, aceasta amenajare reprezinta solutia ideala si in cazul tau, ingloband armonios, intr-un spatiu comun si relativ restrans (avand in vedere ca in cele mai multe cazuri numai livingul masoara cel putin 20-25 mp), o zona de zi, compusa dintr-o canapea si un mobilier modular pentru depozitarea cartilor si pentru integrarea televizorului, o bucatarie si un loc de luat masa.

Recomand proiectarea mobilei de bucatarie in apropierea ferestrei din doua motive:

1. Lumina naturala este un atribut esential in buna desfasurare a activitatilor culinare, in acelasi timp nefiind necesara in momentele de relaxare in fata televizorului.

2. Apropierea de fereastra faciliteaza evacuarea rapida a mirosurilor degajate in procesul de preparare a mancarii.

In imaginile apartamentului din articolul sugerat se poate vedea ca delimitarea zonei de bucatarie/dining de zona de zi/living s-a realizat cu ajutorul unui bar ce asigura un loc suplimentar de luat masa. Ei bine, in cazul tau, cred ca acel loc poate fi transformat intr-un birou modern, care iti va permite sa urmaresti emisiunea preferata la tv chiar si atunci cand lucrezi in fata laptopului.

Daca iti diplace aceasta idee, poti amenaja biroul la fereastra (in locul coltarului din imaginile apartamentului despre care vorbeam), oferindu-ti astfel un spatiu de lucru intens luminat, iar locul de luat masa sa fie amenajat intre birou si canapeaua din living.

Speram ca ideile expuse sa-ti fie pe plac si asteptam imagini cu rezultatul final al amenajarii 🙂

Multumesc foarte mult Victoria pentru sfat. Intradevar se potriveste foarte bine cu ceea ce vreau eu sa realizez si nu ma refer numai la living si bucatarie. Chiar si dormitorul mi-a mai dat cateva idei. Am totusi inca o intrebare: Ma intereseaza daca pozele cu schita apartamentului inainte si dupa din galeria articolului propus sunt disponibile la o rezolutie mai mare? Ma intereseaza cotele si nu se vad foarte bine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *