Categorii
Intrebari de la cititori

Nu stiu ce centrala pe lemne sa aleg – casa de 140 mp

Buna ziua. As dori sa achizitionez o centrala pe lemne pentru o casa cu o suprafata de 140 mp (4 camere de locuit, doar in 2 se locuieste momentan, 2 holuri, 2 bai, o bucatarie, camara si iar hol mic). Momentan ea nu este izolata, o voi izola toata la anul.
Nu stiu ce centrala sa aleg. As dori sa ma ajutati daca puteti, va rog. Eu m-am gandit la una pe gazeificare deoarece are autonomia mai mare si cred ca s-ar face si economie mai mare.


Am fost prin magazine si mi-au recomandat una de 40kW. Este destul de mare? Eu cred ca e prea mare. Ii voi pune si un boiler de 150 l pentru apa calda pe perioada iernii, deoarece vara folosesc unul pe curent.
E vorba de localitatea Deva, centrala ma gandeam sa o achizitionez de la Dedeman, au o oferta mai mare, cel putin pe online. Inca o intrebare: conteaza la alegerea centralei si lungimea totala a caloriferelor? Cat le pun de mari sau mai mici? Multumesc. Astept imputuri de la d-voastra. Mentionez ca peretii sunt din caramida, vechi de 20-30 ani.

Intrebare de la Nicolae, pe adresa redactiei: Nu stiu ce centrala pe lemne sa aleg – casa de 140 mp.

7 răspunsuri la “Nu stiu ce centrala pe lemne sa aleg – casa de 140 mp”

Cand vrei un produs de calitate nu il achizitionezi de la retailer care vinde de toate de la ciment la mobila, de la faianta la centrale pe lemne. Oricum, ce am vazut la Dedeman sunt de proasta calitate. Singura mai acatarii pe care o vand e Atmosul.Trebuie sa te adresezi unui magazin specializat. Eu iti recomand Arca Aspiro. Eu am una din 2008 si sunt f. multumit de ea.Are 40kw (tot la 140m2, camere de 2.7m inaltime) si are o perioada de incarcare de 12 ore, dar ajunge un foc pe zi. Iarna trecuta n-am coborat sub 24gr. E destul de scumpa, dar merita. Cauta pe net, e singura centrala la care nu s-a raportat nici o defectiune sau deteriorare. Singurul lucru e ca trebuie sa folosesti lemne taiate de cel putin un an, dar asta e valabil la toate centralele cu gazeificare

buna seara
la alegerea centralei conteaza in primul rind performantele,puterea centralei se alege in functie de necesarul de caldura in casa si cum casa nu are incaperi identice nici lungimea radiatoarelor nu va fi la fel, dar suma puterilor radiatoarelor si necesarul pt boiler dau puterea necesara pt centrala ,apropo doar stofa se vinde la metru radiatorul in funcie de putere, iar lungimea nu este la fel adica 1m de stift dedeman, practiker, brico depot nu are aceiasi putere ca un kermi par egzamplu

Salut Nicolae,eu mi-am luat de curand Liepsnele U 40,cea mai mare de la Liepsnele si este universala,arde cam tot,am 140mp doar pe parter,acum o monteaza meseriasii dar nu e gata deoarece nu gasesc un buffer,puffer,rezervor acumularecum vrea fiecare sa-i zica.
Sunt tot din Hd si eu,adica Lupeni,daca ai drum pe acolo o poti vedea (a fost 8400 si mi-au facut o reducere de 400 lei),Transport gratuit.
Am ales acest cazan din mai multe motive:
1.am vazut la un vecine un cazan facut cu acelasi principiu de ardere ,adica de sus in jos (este mult mai eficient)
2.producatorul si vanzatorul dau o Autonomie 6-30 ore lemn si 3-7 zile Carbune
3.locuiesc in oras minier unde inca se mai gaseste huila si casa e in padure

Salutare!

Bravo Dragos, asa trebuie sa fim radicali,si sa terminam odata pentru todeauna cu chichurile si cu chinezariile.Va rog dragi Prieteni ai Casei Dex, sa nu uitam ca suntem prea saraci ca sa ne mai cumparam lucruri ieftine………Chao

foarte frumoase sfaturile. sfaturi de om patit ti-as da si eu. eu am un Buderus si-s super multumita. cu gazeificare, doar ca n-am pus boilerul de uniformizare si poate am gresit . sfat pe care il dau: chiar daca e scump , fa instalatia fara sa te zgarcesti. intreaba mai multi instalatori, chiar mai scumpi. nu alege ce e mai ieftin la nimic. fiindca s-ar putea sa te coste mai mult in timp. nu alege chiar ce e cel mai scump, dar cel mai ieftin e ieftin fiindca atat valoreaza. eu am o centrala de 127kW, la 120 mp, cu casa izolata, doar mansarda are lipsuri . dar . dupa ce o montezi sa vii sa intrebi de cum se face focul. glumesc. dar poate cum sa faci sa tina mai mult…
mult noroc

era normal sa fie 27 ori 12,7 (mai putin probabil).
Foarte bun si satul tau
De cat ai rezervorul acumulare?(buffer pe olteneste…puffer ardeleneste)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *