Categorii
Intrebari de la cititori

Pot izola un apartament la parter direct peste gresie si parchet?

Buna ziua, vreau sa izolez termic pe interior un apartament cu 2 camere parter. Am izolat deja subsolul si intr-adevar nu mai am condensul cel aveam, dar iarna e foarte rece și am copii mici. Intrebarea mea este daca pot izola peste gresie si parchet sau trebuiesc scoase pentru a avea o eficienta mai mare și ce materiale imi recomandati? Va multumesc frumos!


Intrebare de la Marinela, pe adresa redactiei: Pot izola un apartament la parter direct peste gresie si parchet?

4 răspunsuri la “Pot izola un apartament la parter direct peste gresie si parchet?”

Buna Marinela,

In aceeasi situatie ma aflu si eu, am cumparat acum cateva luni un apartament la parter si am incercat sa gasesc solutii pentru a izola jos intrucat fetitei mele ii place teribil sa mearga desculta prin casa. Intrucat pe jos era gresia si parchetul proprietarului anterior in momentul in care am renovat am adresat aceeasi intrebare echipelor de renovare si am primit urmatoarele raspunsuri:
– daca nu aveti buget mai deloc, recomandarea este sa achizitionati niste covoare groase 🙂
– daca aveti un buget micut va propunem sa puneti peste gresie si parchet (in cazul meu nu erau cele mai stralucite culori) parchet mai gros (sunt multe variante de culori si grosimi)
– daca aveti buget si va permiteti scoatem gresia si parchetul, vedem daca este nevoie sa turnam sapa sa nivelam apoi punem o izolatie termica, pasla, un substrat din fibre de pasla de 5,5 mm, ulterior venim cu parchetul sau gresia pe care o doriti
– daca bugetul este mare de tot recomandarea a fost de incalzire prin pardoseala/gresie, aceasta insemnand desigur scoaterea vechii gresii si a parchetului, turnat sapa…etc
Eu personal am ales varianta in care am pus peste vechea gresie si parchet o izolatie de pasla de 3 mm si apoi noul parchet, mai gros cei drept de 8 mm. La bucatarie am pastrat vechea gresie de la proprietar si am facut la usi un prag, iar la baie am schimbat gresia si intrucat nu am reusit sa aduc la acelasi nivel am facut un prag micut. La subsol am verificat si nu a fost nevoie sa izolez. Per ansamblu arata bine, astept iarna sa soseasca sa vad si beneficiile. Sper sa iti fie de folos.

Parchetul poate fi scos si dedesupt izolat cu polistiren extrudat, PAL, etc si apoi montat parchetul la loc. La gresie e mult de munca. Peste gresie nu vad cum sa pui izolatie, te-ar ridica foarte mult cu podeaua.

Buna ziua
Daca exista buget si doriti sa obtineti rezultate.
Recomand cu incredere o placa fibro lemnoasa Ghtex thermosafe wd fixata cu adeziv imbinare nut si felder…rezistenta la presiune peste care se monteaza direct parchetul sau dusumea…grosimea minima 4cm pret aproape 20 eur per mp …imi transmiteti pe office@naturalpaint.ro suprafata si va fac o oferta de pret.

buna seara
izolatia din subsol este suficienta nu va mai chinuiti datorita lacului de pe parchet si emailului de pe gresie si curentilor de aer de la nivelul pardeoseli senzatia de rece va fi la fel si cu si fara izolatie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *