Categorii
Proiecte de case inedite

Casa plutitoare care se poate deplasa pe apa cu 5 km pe ora

1-casa modulara plutitoare Floatwing by FridayDespre casele obisnuite, ridicate pe uscat, fiecare dintre noi stie cate ceva. Insa cand vine vorba despre constructiile plutitoare putini stiu cu ce „se mananca” acestea, pentru cei mai multi dintre noi subiectul fiind prea putin familiar, motiv suficient pentru a ne starni macar curiozitatea.


Floatwing este mai mult decat o casa, este un hibrid intre o locuinta moderna si o ambarcatiune cu motor. Aceasta este creatia portughezilor de la Friday, o companie specializata in conceperea si fabricarea echipamentelor nautice.

Refugiu romantic sau locuinta permanenta?

Conceptul Floatwing este atat de bine realizat, incat poate intruni cerintele celui mai pretentios client. Aceaste case pot fi folosite in calitate de refugii romantice de weekend, in calitate de locuinte provizorii de catre cei care practica sporturile nautice sau in calitate de resedinte permanente, acestea fiind inzestrate cu toate utilitatile necesare vietii cotidiene.

Baza unei astfel de constructii plutitoare este o platforma de 6 metri latime si 10-18 metri lungime. Lungimea platformei variaza in functie de numarul camerelor pe care le va avea locuinta. O platforma de 6 x 18 m, adica o platforma de 108 mp, poate sustine o casa cu pana la 3 dormitoare.

Autonomie de pana la 7 zile

Atunci cand este ancorata pe malul unei ape, unde poate fi racordata la reteaua de curent electric, casa Floatwing devine o locuinta fixa, ca oricare alta, cu diferenta ca nu are fundatie. Odata reincarcati, acumulatorii din dotare ii asigura o autonomie de pana la 7 zile, timp in care locuinta plutitoare se poate deplasa, dintr-un loc in altul, pe cursul apei gratie celor doua motoare cu care este echipata. Cele doua motoare ii permit constructiei sa avanseze cu o viteza de pana la 3 noduri/ora, echivalentul unei distante de 3 mile marine sau aproximativ 4,8 km. E adevarat ca nu e ca si cum te-ai deplasa cu o masina de sosea, dar cata vreme nu planifici sa pleci cu casa intr-o calatorie in jurul lumii…

Confort si dotari moderne

Inedita casa plutitoare este inzestrata cu toate utilitatile, fiind livrata cu o bucatarie perfect echipata, o pompa de caldura, un generator, o soba pe peleti, un gratar amplasat pe terasa de pe puntea superioara (pe acoperisul casei) si chiar si o mini pivnita pentru vinuri. Desigur ca toate acestea vin in completarea confortului oferit de baia, livingul si dormitorul sau dormitoarele din dotare.

Fiind o constructie modulara, toate elemente care o compun incap cu usurinta in doua containere maritime de dimensiuni standard, fapt ce permite transportul acestora in aproape orice colt al globului.

Sursa foto: Friday.eu, fotograf Jose Campos

5 răspunsuri la “Casa plutitoare care se poate deplasa pe apa cu 5 km pe ora”

Foarte bine sintetizat, Cornelia: aventura si confort este ceea ce reprezinta aceasta casa plutitoare. Cred ca as putea sa traiesc tot anul intr-o asemenea constructie, pentru ca imi plac emotiile si energiile pe care „le naste” apa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *