Categorii
Intrebari de la cititori

Cat este de eficienta, durabila si sanatoasa este spuma poliuretanica?

Buna ziua. Vreau sa izolez mansarda casei (aproximativ 160 mp) cu spuma poliuretanica injectata cu celule inchise in grosime de 10 cm la peretii exteriori si 8 cm intre capriorii de sub astereala (sub tabla).
Intrebarea mea este: cat este de eficienta, durabila si sanatoasa.
Daca am pe exterior 10 cm de polistiren eps 80 pe exterior si pe interior pun 10 cm de spuma este suficient? Care ar fi indicele de rezistenta termica total (polistiren plus spuma)? Multumesc. O zi buna.


Intrebare de la Costy, pe adresa redactiei: Cat este de eficienta, durabila si sanatoasa este spuma poliuretanica?

2 răspunsuri la “Cat este de eficienta, durabila si sanatoasa este spuma poliuretanica?”

Doar cateva pareri personale, fara a avea expertiza.

1. Nu ati precizat din ce material sunt construiti peretii si ce grosime insa tind sa cred ca procedand astfel veti obtine o casa pasiva (eficienta termica foarte ridicata.)
2. Nu stiu ce solutii de ventilatie ati luat in calcul insa cred ca va trebui sa acordati o atentie speciala aerisirii spatiului.
3. Nu cunosc bugetul de care dispuneti insa asteptati-va la costuri semnificative pentru acest tip de izolare.

Mansarda este din osb. Pe exterior este polistirenul de 10 cm iar spuma vreau sa o pun intre capriorii de lemn ( 10 cm la peretii exteriori si 8 cm intre capriorii de sub tabla ). In privinta ventilatiei sincer….nu prea stiu ce sistem sa adopt. Pe piata autohtona nu prea se gasesc prin magazine deoarece nu prea se cauta. Nici nu stiu cat m-ar costa unul mediu ca pret.
Multumesc oricum de raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *