Categorii
Intrebari de la cititori

Ce culoare sa facem peretii in living, pardoseala e marmura alba

Buna ziua! Ce culoare putem face peretii din living unde avem pardoseala din marmura alba cu venatura gri si bej, usile cu geam culoare gri deschis, iar tamplaria ferestre termopan culoare nuc. Aceeasi dilema o avem si pentru mana curenta (scara este inclusa in living), ce culoare sa folosim. Mentionez ca scara este din tabla debitata culoare alba, iar mana curenta din lemn. Multumim mult!


Intrebare de la Ieronim, pe adresa redactiei: Ce culoare sa facem peretii in living, pardoseala e marmura alba.

5 răspunsuri la “Ce culoare sa facem peretii in living, pardoseala e marmura alba”

Buna ziua, Ieronim!

Marmura este un finisaj pretios ce trebuie asortat cu grija. Din punctul meu de vedere, contextului descris i s-ar potrivi un ambient elegant si rafinat, care sa vina in completarea marmurei albe. De aceea propunerea mea este urmatoarea: peretii – sau macar unii dintre ei – pot fi zugraviti intr-o nuanta calda de cafea cu lapte, care sa contrasteze in raport cu marmura, iar mana curenta din lemn ar putea fi vopsita intr-o nuanta inchisa de maro: nuc sau wenge, de pilda. pentru a o integra pe aceasta din urma in decor (mai ales daca livingul este unul spatios, caci n-ai amintit nimic despre dimensiunea incaperii), ar trebui sa achizitionezi si cateva piese de mobilier sau accesorii in aceeasi culoare. Poate fi vorba despre corpurile de iluminat, despre o masuta de cafea, niste fotolii sau poti cauta piese de mobilier in culori deschise cu picioare intr-o nuanta de maro inchis, cum vezi in imaginea urmatoare: https://d31eqxppr3nlos.cloudfront.net/wp-content/uploads/2014/09/iStock_000017836245_Medium.jpg

Multumesc pt. raspuns! Am omis dimensiunea livingului,care nu este f. generoasa,de cca. 30m.p. ( in acestia aflandu-se si scara).La ceva asemanator cu fotografia atasata ma gandisem, dar nu suntem decisi pe material .Ne place vopsea decorativa (Samsara sau Giorgio Graesan) model instinto pe un perete,restul vopsiti simplu.O seara placuta!

Nu cunosc produsele Samsara sau Giorgio Graesan, dar presupun ca este vorba despre un soi de tencuiala decorativa, in genul stucco veneziano, care merge mana in mana cu suprafetele placate cu marmura. Daca livingul nu este foarte spatios si foarte bine iluminat, iar vopseaua despre care vorbesti are un puternic impact decorativ, adica iese foarte mult in evidenta, cred ca, intr-adevar, ar trebui sa te limitezi la aplicarea acesteia pe un singur perete, zugravindu-i pe ceilalti cu o vopsea lavabila simpla, intr-o nuanta apropiata. Insa daca peretii sunt inalti, iar camera este intens scaldata in lumina, cred ca puteti sa aplicati tencuiala decorativa pe intreaga suprafata a peretilor, asigurandu-va insa ca nuanta aleasa este una blanda. Un rol important il va avea si mobilierul cu care veti umple spatiul, motiv pentru care recomand alegerea unor piese cu design suplu, care sa nu incarce vizual decorul. Ceva in genul celui din imagini.

Multumim mult! Incercam sa revenim cu fotografii dupa montare balustradei, pentru o vedere de ansamblu a livingului ca sa nu gresim sa avem mai multe elemente centrale ce devin obositoare si nu atragatoare.
Multumim inca o data! Toate cele bune! Fam. Burghelea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *