Categorii
Intrebari de la cititori

Consumam multe lemne cu centrala si tot e frig. Care este cauza?

Am o casa cu ~80 mp parter (locuit), etaj neterminat, nelocuit. Scara interioara deschisa spre etaj. Incalzim numai parterul cu o centrala termica pe lemne de 40 KW putere. Casa este izolata pe exterior cu polistiren de 5 cm (maxim la vremea cand am izolat-o noi). Usa externa din metal, iarna la -20 grade ingheata, are pe ea gheata/zapada. ESTE F.F. FRIG desi consumam foarte multe lemne. Cauze posibile:
1) tavanul peste parter (si etaj) neizolat;
2) scara interioara – toata caldura se ridica la etaj si se pierde;
3) inaltimea camerelor 2.65 m, toata caldura este sus;
4) cosul centralei ~10m, prea sus se pare, tirajul foarte mare si toata caldura iese pe cos.
Care ar fi cauza frigului? Ce sa fac? Multumesc.


Intrebare de la Hortensia, pe adresa redactiei: Consumam multe lemne cu centrala si tot e frig. Care este cauza?

8 răspunsuri la “Consumam multe lemne cu centrala si tot e frig. Care este cauza?”

Raspunsurile le.ati dat chiar dvs….
Izolati placa peste parter….inchideti gaura care da spre pod pe perioada iernii….schimbati usa de la intrare. Si cat mai e cald afara….mariti izolatia exterioara. Toate materialele izolatoare trebuie sa insumeze (adunate) sa dea un indice de rezistenta termica de minim 6. Costisitor….dar eficient. In aceiasi postura sunt si eu ( mutat doar la parter) dar am facut ceea ce am descris mai sus.
Spor la treaba si la cheltuit.

Buna Hortensia! RASPUNSURI:

1-Dubleaza izolatia exterioara cu un polistiren cu fps-80
2-Schimba usa metalica co o usa de pvc cu geam tripan
3-Izoleaza tavanele de la parter pe interior cu pluta
4-Poti inchide casa scarii provizoriu,cu o usa numai pe timpul iernii
5-Puneti la ct un termostat de ambient fara fir
Nu ai specificat ce geamuri ai, pvc cu geam tripan sau lemn stratificat cu geam tripan?Sa ai Spoooorrrr Chao

buna seara
ce ar fi sa apelati la un instalator?nu cred ca cel ce a facut instalatia avea pregatirea necesara,avea informatia adica tot ce spuneti despre casa si a reusit sa faca un mare rahat,repet a n-a oara din piata asta a instalatorilor max 25% stiu cum se face o instalatie nu va uitati la pret ieftin=scump in situatia de fata si multe altele 40kw la jumate din instalatie cu tot ce spuneti despre casa trebuia sa aveti sauna puteti sa izolati pina va cad plombele cind veti finaliza si mansarda o sa inghetati,luati-l de git si cereti banii inapoi

buna seara,si noi avem centrala pe lemne si consumam multe lemne dar parca ,nu era cald asa cum trebuia sa fie.cosul aea 11m inaltime,anul acesta l-am desfacut la 7 m .pe langa,ce-a spus ceilalti utilizatori,calorifele trebuie aerisite,iar hornul lasat neaparat mai jos.sper sa-ti fie de folos

Sunt de aceeasi parere cu dvs si cu dl costy.
Ma adaug si eu in situatia celor care sunt in aceeasi situatie. ma mandresc doar cu o izolatie exterioara mai buna (doar fundatia nu este izolata pe afara cu polistiren; ce recomadati? sa o izolez sau nu?) si doream anul acesta sa fac o usa din termopan pe scara interioara dar nu stiu daca temporara pe iarna sau permanenta. Ce pareri aveti? Usa termopan sau usa din lemn izolata cumva (polistiren etc) Se pot crea usi din termopan demontabile?

Dl mihai…. eu stau in casa numai cu 22.00….23.00 grade celsius. Dar pt asta: izolat exterior cu polistiren de calitate ( eps 80 grosime de 10 cm ) geamuri tripan cu profilul de 86 mm ( cu 3garnituri de etansare) iar peretii interiori placati cu rigiterm 2 cm+. Peste placa de deasupra fundatiei polistiren extrudat de 5 cm si incalzire in pardoseala.

Dl Costy, pe langa o izolatie f buna prin polistiren si geamul de calitate dar si placarile zidului cu rigiterm, incalizrea in pardoseala pare sa faca diferenta. Aici s-ar preta redeschiderea subiectului legat de incalzirea in pardoseala, atat de laudat de unii si criticat de altii. Nu ati spus daca aveti si etaj si cum este se[arat etajul de parter: scara interioara fara usa sau cu usa sau scara exterioara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *