Categorii
Intrebari de la cititori

Cum izolez o pivnita pentru a stopa intrarea apei?

Am o pivnita care de circa 2 sau 3 ani se inunda, apa urcand la circa 0,70 m, probabil din cauza faptului ca panza freatica este mai sus. Va rog sa ma sfatuiti ce procedeu as putea utiliza spre a izola sau stopa intrarea apei in pivnita. Va multumesc.


Intrebare de la Ilie, pe adresa redactiei: Cum izolez o pivnita pentru a stopa intrarea apei?

4 răspunsuri la “Cum izolez o pivnita pentru a stopa intrarea apei?”

In primul rind a fost comisa o mare greseala cind a fost facuta pivnita . Nu se face o pivnita cind nivelul pinzei freatice este deasupra pardoselii acesteia. Daca totusi a fost facuta se mai poate remedia greseala, dar nu in totalitate si anume :
-se aduce cit de cit la uscat peretii si se tencuieste cu o tencuiala care se foloseste la piscine pentru impermeabilizare (nu ii mai retin numele dar se gaseste la orice magazin de bricolaje- este un fel de tinci care are o culoare verzuie si care se da cu gletiera in grosime de 2-3 mm peste care se face o alta zidarie).
– pardoseala se sparge si sub aceasta se face un sistem de drenuri (tuburi PVC cu fante de acces a apei) cu colectorul intr-o base (groapa ) mai adinca si cu un volum de cca. 0,5 mc si care sa fie dotata cu o pompa submersibila cu pornire automata (se gaseste in comert) cind nivelul apei atinge un anumit nivel .
O alta varianta mai costisitoare si daca pivnita nu este sub cladire este ca aceasta sa fie suprainaltata si sa devina un demisol( se umple cu pamint cu cca. 0,8 m peste pardoseala , se face o hidroizolatie cu orice tip de material, se inalta peretii cu un zid mai gros si se termoizoleaza , se rididica bineinteles planseul si cu asta cred ca se rezolva problema).Pentru detalii contact pe e-mail.

In varianta aia cu tinciul eu nu am incredere. Tot va fi umezeala in pivnita. eu am facut ceva asemanatoar dar care nu implica lucrari interioare si indeparteaza permanent apa de langa pereti. Se sapa un sant pe langa casa in zona unde e pivnita, dar depasind cu min 3m limitele ei. Adancimea sa fie pana aproape de baza fundatiei. Daca fundatia are suprafata dreapta se curata bine de pamant cu o perie de sarma , se aplica bitum min 3 straturi cu pensula si apoi membrana bituminoasa cu arzatorul. Daca suprafata nu e neteda pentru ca s-a turnat direct in pamant (cazul meu), se netezeste betonul indepartand ciocurile cu un ciocan si dalta, se tencuieste a.i. suprafata, chiar daca nu va fi dreapta sa aiba denivelari line si se aplica bitum si membrana bituminoasa. Pe peretele santului se pune membrana HDPE (cu crampoane) a.i. sa iasa din sant cam cu 0.5m, pe fundul se pune un tub de drenaj care sa duca intr-o basa mai adanca decat nivelul drenului a.i.sa aiba un volum de min 1m3. Se umple santulul cu pietris spalat cam cu 0.3m sub nivelul pamantuluisi se acopera cu excedentul de membrana si apoi pamant. Probabil ca asta e cea mai costisitoare varianta, dar indeparteaza complet apa de langa pereti care in timp ar urca si la zidarie generand probleme cu igrasia in casa. Pe mine m-a costat 2000E pentru o lungime de 15m

SALUTARE ILIE!

Poti sapa si monta in mijlocul beciului, cateva tuburi dinalea de fantana, puneti un hidrofor si foloseste apa pentru la wc.Sa ai Spor

Pentru Dragos,
Nu este un tinci obisnuit din acela de finisaje, ci unul special. Eu am folosit CERESIT CM166 pentru hidroizolatia unei fundatii la casa (betonul din fundatie contine levigabil, teapa de la statia de betoane, sim procedat astfel:am sapat pe linga fundatia , am curatat-o perfect, am lasat-o sa se usuce si apoi am tencuit cu acest CERESIT CM166) si a dat rezultate cu mult peste asteptari, mi-a disparut igrasia din pereti. Acest adeziv este si elastic nu ca bitumul care este casant – rigid si care cu timpul crapa daca nu este armat – acoperit cu pinza bituminata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *