Categorii
Intrebari de la cititori

Este corect cat imi cere constructorul pentru turnarea placii peste parter?

Buna ziua. Am inceput in aceasta luna constructia unei case cu amprenta de 60 mp P+1. In proiect era specificat fara placa peste etajul 1. Intr-o discutie purtata cu constructorul am realizat ca avem fier suficient sa putem turna placa peste etajul 1. Manopera solicitata de el este 20E/mp => 1200 Euro pentru o placa turnata.
Intrabrea mea este urmatoarea: in conditiile in care el oricum trebuia sa imi puna grinzi de lemn si tot ce este necesar pentru a termina lucrarea la rosu, este corecta suma solicitata?


Intrebare de la George, pe adresa redactiei: Este corect cat imi cere constructorul pentru turnarea placii peste parter?

9 răspunsuri la “Este corect cat imi cere constructorul pentru turnarea placii peste parter?”

Este absolut corect,a fasonat fierul, la legat , montat, a executat cofrare , popire, capotare etc, apoi decofrare, acoperișul va fi o altă etapă.

Verificati preturile mai vechi publicate pe acest forum. Manopera solicitata de constructori pentru o casa „la rosu” este de 25 – 35 euro/mp. Pretul solicitat dvs. este absurd de mare!!!

Aberatii,domnule Alex.25-35 de euro/mp este pretul cind lucrarea este executata de o echipa ad-hoc,la negru,fara plata taxelor la stat.Daca lucrarea este executata de o firma care se respecta,cu profesionisti,pretul e altul.De fapt,de la executia unui nivel de constructie ar lipsi aici peretii si stilpii,care ar echivala oarecum cu placa.Asa ca luind prin absurd valoarea de 35 de euro.mp pe nivel,cei 20 de euro/mp solicitati s-ar apropia de adevar.Sint prea multi amatori in bransa asta,iar preturile au devenit de ris……..

domnul Florian are dreptate si totusi nimeni nu si-a pus intrebarea daca stalpii sunt destul de zvelti ptr. a suporta o sarcina suplimentara diferita fata de planseul de lemn. Dar din ce mi-am dat seama ” constructorul” sigur este o echipa tocmita la negru care isi da doar cu parerea si construieste fara a tine seama de vre-o structura de rezistenta. Deci sa nu va mirati ca pe viitor vor aparea mici fisuri ale peretilor de la parter. Nu-i o problema aceasta , chemati constructorul si v-a mai gasi el vre-o carpeala contra-cost la vremea respectiva.

Da,domnule Radu,mai ales ca ,se zice ca le-ar mai fi ramas fier…..”Economie”,nu gluma.Toate bune si frumoase pina la primul cutremur……Si atunci n-as vrea sa ma aflu acolo.

Domnule Florian, eu am construit o casa „la rosu” cu manopera de 28 euro/mp suprafata desfasurata. Lucrarea a fost executata cu proiect, diriginte de santier, RTE, etc. Valoarea ceruta dlui George este mare pentru ca „l-a prins la inghesuiala” (cei cu putina experienta cunosc situatia!) si este similara cu preturile care se cer, de exemplu, pentru repararea spaletilor – intre 6 si 20 lei/ml (aceeasi lucrare!). Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, dar m-am saturat de preturi aruncate „la plesneala” ca poate tine si fraierim pe cineva!

Ei,aici deja intram intr-o alta latura a problemei.Treaba cu aruncatul pretului,a devenit aici o chestiune de rutina.Si ciudat este ca preturile se cam aseamana intre ele de parca ai zice ca acesta este pretul real.Nu conteaza daca casa are 6 tone de fier sau 10 tone de fier Pretul aici este la fel in euro/mp, si,culmea! Este dat din start,fara sa vada macar proiectul.

Cum sa nu fie pretul la plesneala daca intrebarile unora sunt haotice . Cine sta sa calculeze cu exactitate (si pe ce?) – fara un proiect in fata , gratis ? Ptr. munca gratis , ofertele curg tot GRATIS , la orice postare de gen – CAT MA COSTA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *