Este corect cat imi cere constructorul pentru turnarea placii peste parter?

Buna ziua. Am inceput in aceasta luna constructia unei case cu amprenta de 60 mp P+1. In proiect era specificat fara placa peste etajul 1. Intr-o discutie purtata cu constructorul am realizat ca avem fier suficient sa putem turna placa peste etajul 1. Manopera solicitata de el este 20E/mp => 1200 Euro pentru o placa turnata.
Intrabrea mea este urmatoarea: in conditiile in care el oricum trebuia sa imi puna grinzi de lemn si tot ce este necesar pentru a termina lucrarea la rosu, este corecta suma solicitata?

Intrebare de la George, pe adresa redactiei: Este corect cat imi cere constructorul pentru turnarea placii peste parter?


9 comentarii la “Este corect cat imi cere constructorul pentru turnarea placii peste parter?”

  1. Este absolut corect,a fasonat fierul, la legat , montat, a executat cofrare , popire, capotare etc, apoi decofrare, acoperișul va fi o altă etapă.

  2. Verificati preturile mai vechi publicate pe acest forum. Manopera solicitata de constructori pentru o casa „la rosu” este de 25 – 35 euro/mp. Pretul solicitat dvs. este absurd de mare!!!

  3. Aberatii,domnule Alex.25-35 de euro/mp este pretul cind lucrarea este executata de o echipa ad-hoc,la negru,fara plata taxelor la stat.Daca lucrarea este executata de o firma care se respecta,cu profesionisti,pretul e altul.De fapt,de la executia unui nivel de constructie ar lipsi aici peretii si stilpii,care ar echivala oarecum cu placa.Asa ca luind prin absurd valoarea de 35 de euro.mp pe nivel,cei 20 de euro/mp solicitati s-ar apropia de adevar.Sint prea multi amatori in bransa asta,iar preturile au devenit de ris……..

  4. domnul Florian are dreptate si totusi nimeni nu si-a pus intrebarea daca stalpii sunt destul de zvelti ptr. a suporta o sarcina suplimentara diferita fata de planseul de lemn. Dar din ce mi-am dat seama ” constructorul” sigur este o echipa tocmita la negru care isi da doar cu parerea si construieste fara a tine seama de vre-o structura de rezistenta. Deci sa nu va mirati ca pe viitor vor aparea mici fisuri ale peretilor de la parter. Nu-i o problema aceasta , chemati constructorul si v-a mai gasi el vre-o carpeala contra-cost la vremea respectiva.

  5. Da,domnule Radu,mai ales ca ,se zice ca le-ar mai fi ramas fier…..”Economie”,nu gluma.Toate bune si frumoase pina la primul cutremur……Si atunci n-as vrea sa ma aflu acolo.

  6. Domnule Florian, eu am construit o casa „la rosu” cu manopera de 28 euro/mp suprafata desfasurata. Lucrarea a fost executata cu proiect, diriginte de santier, RTE, etc. Valoarea ceruta dlui George este mare pentru ca „l-a prins la inghesuiala” (cei cu putina experienta cunosc situatia!) si este similara cu preturile care se cer, de exemplu, pentru repararea spaletilor – intre 6 si 20 lei/ml (aceeasi lucrare!). Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, dar m-am saturat de preturi aruncate „la plesneala” ca poate tine si fraierim pe cineva!

  7. Ei,aici deja intram intr-o alta latura a problemei.Treaba cu aruncatul pretului,a devenit aici o chestiune de rutina.Si ciudat este ca preturile se cam aseamana intre ele de parca ai zice ca acesta este pretul real.Nu conteaza daca casa are 6 tone de fier sau 10 tone de fier Pretul aici este la fel in euro/mp, si,culmea! Este dat din start,fara sa vada macar proiectul.

  8. Cum sa nu fie pretul la plesneala daca intrebarile unora sunt haotice . Cine sta sa calculeze cu exactitate (si pe ce?) – fara un proiect in fata , gratis ? Ptr. munca gratis , ofertele curg tot GRATIS , la orice postare de gen – CAT MA COSTA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.