Categorii
Intrebari de la cititori

Neclaritati structura casa si armatura fundatie si placa

Va salut. Am si eu o intrebare legata de structura unei case p + m 12/8.5. Armatura a fost facuta astfel: fundatia de 1.30 m cu elevatia de 0,40 (asta este in pamant, iar deasupra 0,50m) in care a bagat 4 bare de 10 si 4 de 12, stalpii 25/25 in numar de 16 cate 4 bare de 12, grinzile 25/35 cu 4 bare de 12 si etrieri de ob 6. Placa (cota zero) plasa sudata de 4 cu grosimea de 12, iar cea de la etaj un rand de plasa sudata de 6 si inca un rand de plasa facuta din pc52 de 10. Va multumesc si astept un raspuns daca se poate de la cineva care chiar se pricepe.


Intrebare de la George, pe adresa redactiei: Neclaritati structura casa si armatura fundatie si placa.

10 răspunsuri la “Neclaritati structura casa si armatura fundatie si placa”

Mai bine fa-ti o expertiza decat sa ceri asa pareri …dupa ce ai facut casa
asta ti-o spune un inginer constructor .

Personal, pierd lucrări din start. Lucrez numai după proiecte clare, concrete și precise, realizate de proiectanți după un studiu geo facut in prealabil. Cladirile trebuie să reziste la minim 9 grade pe scara Richter.
Sincer, dorm liniștit noaptea. D-voastra nu?
Maistru structuri Marian
0747878812
Construiesc in Iași și zonele limitrofe.

stiu dar am zis ca poate cineva cu experienta in domeniu si ar putea da o parere la modul general orientativ.Oricum va multumesc

Hai nu fiti atat de rai „mestereilor”. Domnule George este destul de corect fierul impus la o structura de rezistenta a unei cladiri P+M . Iar domnului cu cutremurul de 9 grade ii propun o varianta de defilare pe strada sub forma de camuflaj anti seismic ca nu se stie niciodata daca ajunge acasa sa doarma linistit . Chiar si sub cerul liber la asemenea cutremur (care nu a existat niciodata pe la noi) s-ar putea sa…Vai cata rautate zace prin partea moldava.

ms frumos domnule radu pt raspuns si nu e nici o problema cu raspunsul domnului marian chiar ii multumesc si lui.e cel mai bine ca fiecare sa si spuna parerea cinstit.va multumesc la toti cei care ati raspuns si celor care o vor mai face

buna seara
faceti o plimbare prin centrele vechi din orasele din ardeal unde sint constructii de 200 de ani 2 etaje- 4 de bloc- in stare inpecabila fara un kil de fier sau de ciment..

asa este dar era un alt sistem,zidurile mult mai groase ca cele din ziua de astazi,eu cred ca sunt total diferite.e doar o parere(legat de ceea ce a spus stefan)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *