Categorii
Proiecte de case inedite

Proiect inedit: doua case – o singura locuinta

1-exterior casa frumoasa din piatra si lemn PeruAsa de dragi imi sunt gospodariile vechi, romanesti, in curtile carora vezi nu una, ci mai multe constructii, fiecare avand o functie precisa: una este casa principala, in care se afla, in general, dormitoarele, in alta se afla bucataria, in timp ce celalalte (daca exista) au functii de magazie, camara sau adaposturi pentru animale.


Casa pe care am decis sa ti-o prezint astazi a fost construita pe acelasi principiu, cu diferenta ca nu se afla in tara noastra, ci mult mai departe, in Peru, si prin urmare, are o arhitectura total deosebita, care m-a si atras, de altfel.

Zona de zi intr-o constructie separata de cea de noapte

Pentru ca se afla intr-o zona in care este mereu cald, separarea completa a zonei de zi de cea de noapte nu este deranjanta: distanta dintre livingul cu bucatarie inclusa si cele trei dormitoare si o baie nefiind deranjanta, indiferent de perioada anului. Imi place la nebunie aceasta idee de separare completa a celor doua zone principale de interes, acest tip de configurare asigurand intimitate deplina dormitoarelor, dar si posibilitatea relaxarii in living, fara sa te stresezi ca le strici odihna copiilor sau parintilor daca dai muzica mai tare sau razi in hohote, in timpul unei suete cu prietenii.

Zona de living si bucatarie, desfasurata pe o suprafata de 68 mp, a fost ridicata pe portiunea mai inalta a terenului, in timp ce zona de noapte, de 67 mp, careia i se adauga si o terasa acoperita, ampla, a fost amplasata putin mai la vale. Dupa cum poti observa din imagini, cele doua spatii sunt unite printr-o alee pietruita, usor de traversat.

Ma intreb, totusi, de ce nu a fost gandita decat o singura baie. Adica cei 68 metri patrati alocati livingului si bucatariei erau mai mult decat indestulatori si pentru amenajarea unei bai care sa deserveasca aceasta arie. Curios :).

Culori care iti merg la suflet

Pe langa conceptul inedit al casei peruane construite sub bagheta arhitectei Marina Vella, recunosc ca m-am simtit atrasa de culorile in care a fost imbracata. Toate finisajele alese, dar mai cu seama piatra naturala si lemnul masiv, se pliaza perfect pe gusturile si preferintele mele. Iar culorile sunt atat de calde si de placute, incat simti pur si simplu cum iti merg la suflet, inducand o stare de bine, de liniste si de relaxare. Dar ce tot spun? Priveste imaginile si spune-mi daca gresesc 🙂

Asa ca n-o sa mai intru in amanunte, ci o sa te las sa descoperi Casa Chontay (pentru ca asa fost botezata) cu ochii tai, sa vezi ce forma interesanta are, ce decor placut si armonios si cat de frumos se integreaza in peisajul inconjurator.

Sursa foto: Arh. Marina Vella, marinavellarquitecta.com

2 răspunsuri la “Proiect inedit: doua case – o singura locuinta”

Interesant proiect ,superba casa ,dar asa este singurul impediment este lipsa unei toalete in corpul cu living

Interesanta casuta,frumoasa din exterior ,pusa intr-un decor cu aceeasi paleta de nuante…dar ,mai ales amenajarea interioara din lemn ,textile si piatra ,
perfect asortate cu interioarele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *