Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Rigps sau tencuiala clasica pe pereti si tavane?


Buna ziua. Mi-am construit o casa din bca P + M si am ajuns la interioare. Ce e mai bine, rigips si pe pereti si pe tavan sau tencuiala clasica pe pereti si tavane? Peretii sunt ziditi drept si mentionez ca tavanul e placa de beton si inainte de a turna placa am pus polistiren. Ce e mai trainic si mai bun? Tencuiala cu MP75 si plasa si o mana 2 de glet sau rigips? Ce am uitat sa precizez e ca pe exterior am de gand sa o tencuiesc si sa o izolez cu polistiren. Va rog sa imi dati niste sfaturi cum sa procedez si ce e mai bine.


Intrebare de la Catalin, pe adresa redactiei: Rigps sau tencuiala clasica pe pereti si tavane?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Lupas Ovidiu in octombrie 20th, 2015

Buna ziua
Solutia ideala este cea de a tencui peretii si tavanele la prima mana cu un mortar clasic ( nisip , var ciment ) Peste acesta se poate venii cu un stat ( 0.5 cm ) de tencuiala de finisaj ADERASTRATO , urmand ca la final sa aplicati gletul . Veti obtine o suprafata trainica si dura ca ” sticla ”
Cu stima

Constantinescu in octombrie 20th, 2015

Cel mai praktik este pe structura metalica placat cu gips carton ( avand si izolatie , etc).
Gletul se aplica doar la inbinari. Ca costuri sunt asemanatoare.
Pt o oferta la constro93@gmail.com
Sau 0720556775

Stefan 51 in octombrie 20th, 2015

buna seara
ma insel sau tencuiala clasica e cu var-nisip?daca gasiti meseriasi sa faca asta e perfect,dar tencuiala in conceptia „meseriasilor”de azi inseamna mult ciment si o sa aveti pereti reci,preferinta mea e pt tencuiala uscata adica rigips lipit pe perete mai ales ca spuneti ca sint drepti,lipirea se face pe pat de adeziv pus cu gletiera cu dinti de 15

Catalin in octombrie 20th, 2015

Multumesc de sfaturi. Dar ce parere aveti de sistemul MP75 si plasa trasa direct pe bca?si is constient ca nu ese 100% drept dar e mai trainic ca rigipsul ?nu stiu dar am ceva retineri fata de rigips ca nu e asa trainic si durabil ca tencuiala clasica sau ca MP75 cu plasa va rog frumos sa imi dati miste sfaturi in legatura cu MP75 si plasa va multumesc

raducan geani in octombrie 20th, 2015

Buna ziua! Cel mai trainic este cu mp75 plasa si 2 maini de glet. O zi buna pt orice alta inf ma puteti contacta 0767852665

Calin in octombrie 21st, 2015

Buna,

am auzit ca la BCA ar fi mai buna tencuiala pe baza de ipsos ca nu este rece si iese mai ieftin. Asa lucreaza in Franta.

ConstruireaCasei.wordpress.com in octombrie 21st, 2015

Referitor la comentariile lui Catalin si Calin:

Da, am zidit cu BCA (are avantajul unor pereti drepti, fara denivelari notabile)
Am pus o plasa de fibra (mai mult de siguranta, nu de teama ca ar crapa BCA-ul)
Apoi am tencuit cu material pe baza de ipsos (de la Baumit – RatioGlatt sau, chiar mai bun Siniat – AderaStrato) Ambele materiale pot fi trase la nivel de glet din prima mana, iar dupa intrarea in priza se stropeste cu bidineaua, se finiseaza si rezulta o suprafata perfect lucioasa. Daca nu se face a doua operatiune, se va mai aplica o mana de glet, slefuire, amorsa si apoi lavabila.

Conform instructionilor, Baumit se poate aplica in orice mediu in timp ce Siniat nu este indicat pentru incaperi cu umiditate ridicata (bai)

Calin in octombrie 22nd, 2015

Multumesc pentru informatii. Am mai auzit ca placarea exterioara cu polistiren la exterior s-ar putea face direct peste BCA netencuit si ca ar fi mai bine. Care ar fi parerea dumneavostra?

victor in octombrie 22nd, 2015

Catalin ,poti sa-mi spui si mie te rog suprafata casei si cat te-a costat pana acum ?

Claudiu G. in octombrie 23rd, 2015

Atentie, BCA-ul are sa zicem 2 probleme:
1. Absorbtie mare de apa mare – se rezolva cu o amorsa speciala ori cu un „lapte” de adeziv de BCA sau un alt adeziv care aplicat pe BCA uniform ii scade absorbtia la una normala!
2. Planeitatea – daca prezinta o deviere de pana la 2-3 cm in planul fatadei se poate corecta din polistiren (daca aveti si un montator bun). Daca e mai mare deja este o problema, adezivul de polistiren neputand fi utilizat decat pana in 2,5 cm grosime la majoritatea producatorilor, deci acolo ar trebui o tencuiala! Atentie: devierea nu trebuie sa fie brusca, de ex: pe o inaltime de 2 m avem o diferenta in plan de 5 cm , ar trebui tencuiala; daca peretele are o deviere uniforma de verticalitate de cca 5-7 cm , la o casa cu un etaj, parerea mea este ca se poate monta fara tencuiala suplimentare, dar cu mare grija la coltul cladirii pentru ca acolo se observa cel mai bine devierea!

Hotea Nicolae in august 22nd, 2017

Buna seara!
Detin o casa de 12 pe 10!
Este zidita din Bca..urmeaza partea de tincuiala ce imi recomandati?
Gips caton;
Var nisip ciment
Minerala
Argumente ??

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii