Categorii
Intrebari de la cititori

Rog sfaturi culori in alegerea mobilierului in bucatarie si living

Buna ziua! Va rog sa-mi dati cateva sfaturi in alegerea mobilierului in bucatarie si living. Bucataria este amenajata pe balcon (lunga si ingusta) open space cu livingul. Tamparia pvc este nuc, gresia si faianta in bucatarie sunt beige. In living parchetul este nuc amer, usa nuc verona, peretele de accent pe care voi pune coltarul este bordo, restul peretilor sunt bej deschis. Ce culoare sa iau mobilierul in bucatarie si living? Dar coltarul? Dresingul din holul mic l-am facut culoarea vaniliei, totul este in plan deschis.


Intrebare de la ANonim, pe adresa redactiei: Rog sfaturi culori in alegerea mobilierului in bucatarie si living.

Un răspuns la “Rog sfaturi culori in alegerea mobilierului in bucatarie si living”

Buna, Anonim!

Din cate vad, pana acum ai mers pe o paleta cromatica „sigura”, usor de asortat, singura pata de culoare fiind coltarul bordo. Apropos, imi place combinatia maro-beige-bordo si cred ca poti dezvolta aceasta idee si mai departe. Cum sa faci asta? Iti propun sa alegi o mobila ivoire sau vanilie (ca tot exista deja aceasta nuanta in casa ta) pentru bucatarie, cu un blat maro inchis, in culoarea nucului, iar pe ferestrele din bucatarie sa montezi rolete textile bordo deasupra carora poti veni cu un garnitura de perdele scurte, vaporoase ivoire, desi te poti limita doar la rolete.

Pentru living poti merge atat pentru o mobila mai deschisa decat peretii, cat si pe o garnitura mai inchisa sau chiar pe o combinatie din doua nuante. De pilda, corpurile superioare pot fi intr-o nuanta deschisa, ca sa formeze un contrast cu parchetul, iar cele superioare pot fi intr-o nuanta mai inchisa, ba chiar poti alege un furnir modern care sa imite fibra lemnului.

Ca sa nu se iroseasca frumusetea bordo-ului, cauta sa cumperi si cateva mici decoratiuni in aceasta culoare: vaze, tablouri, un corp de iluminat cu abajur in aceeasi culoare etc. Din loc in loc, poti adauga si cateva accesorii argintii sau gri metalizat, care ii vor imprima livingului un aer modern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *