Categorii
Intrebari de la cititori

Se poate folosi gresie in loc de faianta?

Recent a trebuit sa repar instalatia de apa in baie. Astfel acei 2 pereti vin refaiantati. Dat fiind faptul ca ceilalti 2 pereti au faianta roz tip vechi 15x15cm, dimensiune pe care nu o mai gasesc, iar culoarea este roz (iar obiectele sanitare sunt albe si roz), m-am gandit la un verde pal pentru faianta cea noua. Intre timp am gasit o gresie verde care ne place, si intrebarea este daca din punct de vedere tehnic pot folosi gresia si pe post de faianta. Multumesc.


Intrebare de la ladybug, pe adresa redactiei: Se poate folosi gresie in loc de faianta?

4 răspunsuri la “Se poate folosi gresie in loc de faianta?”

Buna, Ladybug!

Personal, nu vad niciun motiv pentru care n-ai putea aplica pe perete placi de gresie in locul celor de faianta. Ba chiar o sa-ti marturisesc ca, in urma cu multi ani, am facut aceeasi alegere si n-am intampinat nicio problema nici in timpul montajului si nici dupa. Desigur ca gresia are alta grosime si alta dimensiunea decat faianta si poate ar fi recomandata alegerea unui adeziv mai rezistent.

buna ziua,

pot sa va spun din experienta proprie…am gasit o nuanta de gresie care nu avea faianta, si am pus pe pereti gresia.Dezavantajul pe care l-am intalnit eu, momentan, a fost ca in momentul in care au vrut sa imi aplice oglinda, a fost f greu de gaurit gresia.Au indoit baietii vreo 2 burghie:(, fiind mai groasa.

Spor la treaba

Foarte utila precizarea ta, Alina! recunosc ca nu m-am gandit ca poate interveni acest gen de piedica 🙂

Eu personal am folosit gresie pe pereti, singura am montat-o si dupa 10 ani nu am niciun fel de probleme cu ea. Toata arta este sa fie preparati peretii cum trebuie si sa nu se puna doar „o placinta” de adeziv pe placa, ci sa fie intins frumos pe toata placa, ca sa faca priza pe toata suprafata. Lucru recomandat, de altfel, si la montarea gresiei pe pardoseala. Altminteri, scapi o cana pe jos si se sparge gresia in locul canii! La comentariul Alinei, daca burghiele erau de calitate, nu se indoiau 🙂 Si noi am montat diverse lucruri pe perete. Spor la treaba, sa aveti o baie frumoasa, placuta si utila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *