Categorii
Intrebari de la cititori

Vreau sa construiesc o baie, nu e canalizare. Cum procedez?

Buna ziua. Intetionez sa-i contruiesc o baie bunicii mele si as dori sa imi fac o idee de costul estimat al proiectului. In principiu ma intereseaza o constuctie de aproximativ 3m / 2m. Baia ma intereseaza sa aiba wc, bideu, chiuveta si un dus construit fara cadita. Prinicipala problema ar fi ca nu exista canalizare, deci as vrea sa inteleg ce solutii sunt? Trebuie construit un depozit pentu apa murdara care va fi golit periodic sau cum se face? Mentionez ca bunica mea locuieste in sat Vulturu. Multumesc anticipat.


Intrebare de la George, pe adresa redactiei: Vreau sa construiesc o baie, nu e canalizare. Cum procedez?

3 răspunsuri la “Vreau sa construiesc o baie, nu e canalizare. Cum procedez?”

Faceti /Construiti o fosa septicadin beton, hidroizolata pe exterior, amplasata la cca. 1o m de locul unde va fi baia ( oricum 10,00m este distanta fata de orice constructie coform normelor).Fosa va avea cos de ventilatie/ conducta de aerisire si capac pentru caamin vizitabil- vidandabil, adica periodic in functie de capacitatea fosei sa o puteti goli. Fosa se poate racorda prin conducta de PVC tip greu 110 mm, de baia care se amenajeaza .

Daca in principiu utilizeaza o singura persoana, propun o improvizatie de genul urmator: un recipient tip IBC (se gasesc la 300 lei la mana a doua) ingropat si supraplinul cu opritor de reziduri (cot intors) sa mearga (ideal intai intr-un al doilea bazin, apoi) fie intr-un put absorbant, fie intr-un tunel de drenaj sau percolare. Este cea mai simpla, ieftina si eficienta solutie. Totul cu respectarea unor pante minime.

Evident, in locul acestei improvizatii puteti cumpara o fosa septica (cu acelasi principiu de functionare, numai ca va avea doua compartimente/camere – insa puteti face acelasi lucru alaturand doua recipiente) cu sau fara nevoia de vidanjare.

Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *