Categorii
Intrebari de la cititori

Vreau sa reamenajez un spatiu care a fost magazin intr-o camera de relaxare

Buna Ziua! Am o mare rugaminte sa ma ajutati sa reamenajez un spatiu care a fost magazin. Incaperea este inalta de 3 m si este 4m x 6m. Pe una din laturile de 6m are 1 usa de 1m x 1.9 iar pe latura de 3m are o usa glisanta transparenta care face legatura cu restul casei.
Pe cealalta latura de 6 m am un cos unde a fost o soba. Acum am incalzire centrala. Cosul este la 2m de coltul incaperii. Pe aceeasi latura cu cosul pe coltul opus am o chiuveta pe care doresc sa o pastrez.
Pe peretele de 6m cu usa si pe cel cu scara si usa glisanta am faianta.
Aceasta camera doresc sa o renovez astfel incat sa fie ca o camera de pictura cu expunere de lucrari si de relaxate totodata.
Tavanul incaperii are la jumatate o grinda de sustinere.
Pardoseala este din ciment cu mozaic.
Cred ca am nevoie de ajutor specializat pentru rezolvarea problemei elegant.
Ce sfat imi dati, astfel incit sa ma descurc cu un buget limitat la 5000 lei. Poate ca ar fi bine sa vada incaperea un specialist? Locatia este in judet Prahova, Baicoi.
Multumesc pentru sfat!


Intrebare de la Persida, pe adresa redactiei: Vreau sa reamenajez un spatiu care a fost magazin intr-o camera de relaxare.

3 răspunsuri la “Vreau sa reamenajez un spatiu care a fost magazin intr-o camera de relaxare”

Buna, Persida!

Ne-ar fi mult mai usr daca ne-ai trimite o schita a spatiului si cateva imagini la adresa andrei@casadex.ro. Noi le vom atasa mai jos, intr-un comentariu si apoi vom incerca sa te ajutam in gasirea solutiei ideale 🙂

Adaug mai jos imaginile si textul trimise de Persida pe mail:

Buna seara! Revin la mesajul din 5 octombrie cu detalii si ceva poze dupa ce am reusit sa scot frigiderele si rafturile din incapere. Am dat jos faianta, am inlaturat caloriferele de linga perete si astept o echipa de mesteri care s-au laudat ca ii vor da un aspect foarte frumos prin urmatoarele operatiuni:
– amorsa pereti, adeziv cu plasa din fibra de sticla;
– glet ct 127 + amorsa;
– var lavabil alb;
– turnat sapa pentru a aduce pardoseala la drept ca este denivelata cu 3 cm spre peretele opus scarii de acces in restul imobilului;
– urmeaza parchet.

Toate dozele de aparat pentru electrice sunt la 140 cm de pardoseala
Deoarece dorim sa aiba ca utilitate un loc pentru sevaletul sotului (este din lemn de fag) care isi doreste si un semineu in viitor. Prefera zona cu ferastra si latura opusa scarii din interior. Eu am ca hobi croitoria deci si o masina de cusut marca cugir cu blatul si feroneria maron roscat.
Chiuveta va ramine in incapere si va fi incorporata intr-un corp de mobilier inalt de 220cm, adinc de 60cm si lat de 105cm care va masca si un frigider. Acesta are 2 usi, este de culoare par salbatic, deci foarte deschis la culoare.
Pentru ca bugetul s-a facut pulbere la tocmeala cu meseriasii ma voi rezuma la mobila care exista in casa.
Am deja jaluzele albe la ferestre.
Mai am in vedere 2 corpuri de mobila modulare din pal, culoare brad care are usoare asemanari cu celalat corp.
Acestea au dimensiunile: 170x220x28, 170x220x50 in partea de jos, pe o inaltime de 40cm, in rest este ca primul.
Aceste corpuri au 4 usi in partea de jos iar deasupra este un joc de locatii unele deschise dar fiecare are cite 2 si in partea de sus.
Pe grinda si pe tavan sunt in total 3 socluri cu cite 2 neoane asa cum se vede din poze.
Ce culoare de parchet sa cumpar? Dar plinta? Ce sa mai adaug la acest mobilier sau la ce sa renunt astfel incit sa iasa o incapere in care sa ne simtim bine eu si sotul si eventualii musafiri care ne viziteaza?
Cu multumiri,
Persida

Este nevoie de foarte multa munca si de un buget pe masura pentru a aduce spatiul din imagini la stadiul de camera de relaxare, inteleg insa ca bugetul s-a cam topit dupa tocmeala cu mesterii care vor lucra la finisarea peretilor. La prima vedere, cred ca ar ajuta enorm la schimbarea imaginii fostului magazin mascarea ferestrelor cu aspect industrial. pentru ca esti pasionata de croitorie, iti recomand sa confectionezi chiar tu un set de rulouri sau storuri textile intr-o nuanta deschisa (ceva in acest gen: https://www.casadex.ro/2015/07/un-apartament-frumos-amenajat-pe-placul-meu/1-living-modern-open-space-apartament/), care sa nu obtureze lumina, ci doar sa ascunda tamplaria grosiera. Stiu ca ai deja juleze albe, sunt si acestea o optiune, insa daca vrei sa-i imprimi decorului senzatia de caldura, jaluzele nu te vor ajuta, decat daca le vei ascunde in spatele unor perdele. Sa revin, asadar, la ideea anterioara: peste rulourile cu pricina vad montate niste perdele vaporoase, iar in lateralele lor niste draperii, pe care desigur le poti confectiona chiar tu la masina de cusut despre care vorbeai mai sus.

Insa inainte de a alege jaluzelele, perdellee si draperiile trebuie imbraci pardoseala si sa zugravesti peretii. Scriai mai sus ca momentan ati decis sa zugraviti peretii in alb. In opinia mea, ar trebui sa reganditi acest aspect – camera este destul de mare, incat sa va permita sa va incumetati spre colorarea cel putin a unui perete intr-o alta culoare, pentru obtinerea unui accent cromatic. Pentru ca incaperea din imagini este destul de lunga, cred ca ati putea zugravi intr-o nuanta de verde lamaie, de pilda, peretele ingust plin, impreuna cu cel din dreapta, dar doar pana la cosul de fum sau va puteti limita la peretele ingust.

Din pacate, n-am inteles exact cum arata corpurile de mobilier despre care vorbeai mai sus si nici nu mi-e foarte clar daca 170 cm reprezinta inaltimea sau latimea corpurilor cu pricina. M-ar fi ajutat niste poze cu ele.

Revenind la pereti, iti recomand sa nu zugraviti peretii in alb, ci intr-o nuanta de alb cald, ivoire, sa zicem, pastrand albul exclusiv pentru tavan. Din cate imi dau seama privind imaginile, acestui spatiu ii lipseste caldura, senzatie pe care nu o poti obtine zugravind peretii in alb simplu.

Pentru pardoseala recomand alegerea unui parchet in nuante medii spre inchise si a unei plinte albe care ar trebui sa formeze un contrast discret cu albul ivoire al peretilor.

Si acum sa vedem cum si unde ai putea amenaja coltul de pictura si cel de croitorie. Pentru pictura – sotul tau stie cel mai bine – ar trebui sa aloci un spatiu cat mai apropiat de o sursa de lumina naturala. De aceea cred ca pozitia ideala ar fi cea din dreptul ferestrei situate in extremitatea dreapta a peretelui intesat cu ferestre.

Coltul de croitorie poate fi amplasat imediat langa cosul de fum, in partea di stanga a acestuia, cum privesti schita atasata mai sus. E drept ca si pentur croitorie e nevoie de lumina, dar cum majoritatea masinilor de cusut sunt inzestrate si cu sursa de iluminat local, sper ca nici masina ta nu este lipsita de aceasta functie.

Astept cateva imagini cu piesele de mobilier despre care ne vorbeai mai sus, pentru a vedea daca pot fi integrate in decor asa cum imi imaginez acum. Nu indraznesc sa-ti spun cum anume le vad plasate si cum vizualizez o posibila configurare a spatiului, deoarece, asa cum iti spuneam, nu sunt sigura ca am inteles cum arata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *