Categorii
Producatori | Distribuitori | Magazine

4 modele de uscatoare de rufe – imagini si preturi

2-uscator rufe pentru cada model Meliconi desfasurat pe orizontala

Ideea acestui articol mi-a venit in timp ce cautam un model de uscator de rufe pentru calorifer de care voi avea nevoie in aceasta iarna. Si uite asa am descoperit un intreg univers al uscatoarelor de rufe, pe care am zis ca trebuie sa ti-l dezvalui si tie :).


Chiar daca dispun de un spatiu destul de generos pentru uscatul rufelor in aer liber – ca doar stam la curte – stiu ca iarna poate dura si cateva zile pana sa vad anumite piese vestimentare uscate, mai ales cand aerul de afara este extrem de umed. Si atunci apelez la calorifere. Am remarcat insa ca astfel calorifele nu mai dau acelasi randament, motiv pentru care am decis ca incepand din aceasta iarna sa schimb macazul si sa ma dotez cu un uscator conceput special pentru a fi montat pe calorifer. Pe langa faptul ca in acest fel voi putea usca rapid anumite haine, voi creste si umiditatea din interiorul camerei, aerul uscat fiind o alta problema cu care ma confrunt pe intreaga durata a sezonului rece. Daca si tu te confrunti cu aceleasi probleme, te invit sa vezi cate modele de uscatoare de interior am gasit.

1. Uscator de rufe pentru calorifer sau pentru balcon

Desi am descoperit o gama extrem de variata de uscatoare de rufe pentru calorifer, preferatul meu este modelul Meliconi, comercializat de magazinul online Maxi Reducere. In functie de spatiul de care dispui poti cumpara versiunea de 33,5 x 51,5 cm, care ofera 5 metri liniari de intins rufe, sau pe cea de 56 x 105 cm, care ofera o suprafata dubla, adica 10 metri liniari. Din punctul meu de vedere, daca spatiul iti permite, versiunea mai mare are un pret mai avantajos, intrucat diferenta dintre cele doua modele este de doar 10 lei, primul model costand 59,90 Lei, iar cel de-al doilea 69,90 Lei. Ambele variante sunt produse in Italia, sunt confectionate din inox, sunt dotate cu un sistem inovativ de asamblare denumit Lock Sistem si pot fi folosite atat pe calorifer, cat si pe balustrada balconului, de pilda.

Exista insa pe piata si modele mult mai ieftine. Iata, de pilda, uscatorul Perla din oferta magazinului Dedeman. Acesta este mult mai ieftin decat variantele prezentate anterior, costand doar 27,43 Lei. E drept insa ca nici designul nu este la fel de sofisticat, iar structura pare departe de a fi solida.

2. Uscator de rufe pentru cada

O sa raman in zona uscatoarelor produse de italienii de la Meliconi, deoarece mi se par frumoase, rezistente si bine gandite. Avand aceeasi structura ca modelele pentru calorifer de mai sus, uscatorul pentru cada Meliconi iti pune la dispozitie nu mai putin de 10 metri liniari pentru intinsul rufelor, fiind in acelasi timp extrem de usor de montat si de manevrat, putand fi folosit in cel putin 3 pozitii. Acest model se gaseste in oferta magazinului Maxi Reducere si costa in aceasta perioada 69 lei.

3. Scripetele pentru uscat rufele in baie sau in balcon

Exista o sumedenie de modele de uscatoare de rufe ce pot fi montate in baie sau in balcon, cele pliabile si telescopice sau rotor fiind poate cele mai populare dintre ele. Foarte interesant insa mi s-a parut modelul scripete din oferta magazinului online Uscatorul de Rufe. Acesta este compus din 6 bare metalice imbracate in folie de plastic dispuse paralel si care pot fi actionate separat gratie sistemului de scripete din dotare. Scripetele este reprezentat de un snur plasticat special conceput pentru a suporta greutatea rufelor umede.

Acest uscator de rufe se monteaza pe tavan, barele acestuia aflandu-se la o distanta de 7-8 cm de tavanul baii sau al balconului, iar mecanismul din dotare este extrem de simplu de manevrat. Pretul unui uscator-scripete porneste de la 16,44 Euro pentru un model cu dimensiunile de 1 x 0,5 m (ofera pana la 12 metri liniari de suprafata pentru intins rufele), dar poate ajunge si la 27,82 Euro, daca vei comanda versiunea cu lungimea de 2 metri.

4. Uscator de rufe vertical de 33 metri liniari

Pentru cei care chiar nu au alta posibilitate de intindere a rufelor suportul vertical marca Meliconi poate fi solutia salvatoare. Spre deosebire de modelele prezentate anterior, acest uscator ofera pana la 33 metri liniari pe care pot fi intinse rufele. In ciuda acestui fapt, atunci cand este pliat ocupa foarte putin spatiu doar 11,5 cm latime si 138 cm inaltime. Practic, il poti ascunde foarte usor dupa un dulap, de pilda. Designul suplu si compact ii permite sa fie utilizat atat in interiorul locuintei, cat si pe balcon sau chiar in curtea casei.

Atunci cand este extins, uscatorul Meliconi disponibil in nu mai putin de 6 culori (galben, funchsia, albastru, roz, portocaliu si verde) capata urmatoarele dimensiuni: 72,5 x 83,5 x 138 cm. Pretul acestuia variaza destul de mult, ajungand si pana la 359 lei, cea mai buna oferta fiind cea a magazinului Sintonia, unde poate fi achizitionat contra sumei de 239,92 Lei, in aceasta perioada produsul beneficiind de o reducere de 20% din pretul initial de 299 Lei.

Preturile de mai sus sunt cu titlu informativ si sunt valabile la data scrierii acestui articol (noiembrie – 2015).

3 răspunsuri la “4 modele de uscatoare de rufe – imagini si preturi”

Nu inteleg de ce dati preturile in Euro. In Romania din cate stiu moneda nationala este leul.
Din explicatii nu se intelege care dintre exponate este in imagini si pentru care se potrivesc detaliile.

Domnule Ciocoiu, numarul fiecarei imagini corespunde numarului de produs prezentat in articol: uscatoarele ilustrate in imaginile numerotate cu 1 sunt descrise la punctul 1 al articolului si tot asa.

In ce priveste pretul, doar uscatorul scripete de la punctul 3 are pretul exprimat in euro, aceasta fiind politica magazinului care il comercializeaza. Nu noi facem preturile produselor pe care le prezentam in articolele noastre 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *