Categorii
Intrebari de la cititori

Ce culoare sa achizitionez mobila in bucatarie?

Am un apartament cu 2 camere cu bucatarie open space, parchet culoare fag, usi negre nuc. Nu stiu ce culoare sa achizitionez mobila, canapeaua. Culoarea bucatariei as vrea ceva lucios, nu stiu – alb, negru, rosu?


Intrebare de la Steluta, pe adresa redactiei: Ce culoare sa achizitionez mobila in bucatarie?

3 răspunsuri la “Ce culoare sa achizitionez mobila in bucatarie?”

Buna, Steluta!

Poti merge pe o combinatie indrazneata de rosu cu alb sau cu crem in bucatarie: fronturi lucioase crem, faianta sau sticla colorata securizata rosie si blat in culoarea usilor de interior. O alta varianta ar fi dulapurile de jos albe sau crem, blatul intr-o nuanta neutra de fag, de pilda, dulapurile superioare rosii cu insertii de sticla mata alba si faianta crem (poti chiar inversa pozitia culorilor, mergand pe rosu in partea inferioara si alb sau crem in cea superioara a mobilierului de bucatarie). Dar poti pastra rosul pentru canapeaua din living, ca o pata de culoare, bucataria decorand-o exclusiv in tonuri neutre si luminoase. Oricare dintre variantele prezentate promite culoare si un decor animat, dinamic.

Te invit sa citesti urmatoarele articole, care sper sa te ajute sa iei cea mai potrivita decizie in amenajarea livingului si bucatariei open space. De asemenea, cred ca te vor ajuta si imaginile din subsolul fiecaruia dintre articolele sugerate:

https://www.casadex.ro/2015/10/canapeaua-rosie-o-piesa-de-mobilier-pentru-un-living-deosebit/

https://www.casadex.ro/2015/01/bucatarie-si-living-in-acelasi-loc-idei-amenajare-open-space/

https://www.casadex.ro/2015/05/cum-amenajezi-corect-o-bucatarie-deschisa-spre-living-idei/

https://www.casadex.ro/2014/12/bucatarii-de-culoare-alba-curatenie-lumina-si-spatiu/

https://www.casadex.ro/2015/10/cum-asortezi-corect-mobilierul-de-bucatarie-cu-faianta/

Buna,

Eu una as merge pe o culoare cat mai neutra a corpurilor de bucatarie si de living, mai ales ca zona este open space – deci nu cred ca ai foarte multi metri patrati disponibili.
Pentru bucătărie optiunea mea ar fi o mobila alba, mata, poate chiar usor clasica, decorata (mobila lucioasa va fi un chin de intretinut – orice pata sau urma se va vedea instant), cu un blat de lemn masiv sau ceva ce imita lemnul. La fel si locul de luat masa si scaunele – in acelasi tot cu mobila de bucatarie. Scajnele pot fi intr-o culiare de accent; in functie de ce iti place.
Pentru living, fiind un open space, pentru mobila as merge pe acelasi ton ca si in bucatarie, alegand doar o canapea intr-o culoare de contrast – rosu, daca tot l-ai menționat, poate albastru roial, ceva ce sa scoata in evidenta zona, dar sa fie si ca un delimitator intre cele 2 spatii.
Daca nu iti place mobila alba, ti-as sugera sa mergi pe orice ton neutru – crem deschis, gri deschis, oricum, ceva care sa nu iti sara in ochi foarte tare, dar totusi sa fie de bun gust. Daca vei merge pe mobila in culori puternice, gandeste-te ca poate in 2-3 ani, ti se va parea obositoare, sau te vei plictisi de ea, si va fi foarte greu sa o schimbi, deoarece in parerea mea, o bucatarie de calitate are un pret destul de mare. deci nu cred ca Îți va conveni din punct de vedere financiar sa dai acum 5-6000 lei, iar peste 3 ani sa vrei sa o schimbi pentru ca nu o mai suporti, dar poate sa nu iti permiți sa o faci.
Asta e parerea mea. Mobila in culori neutre, un fotoliu, canapeaua sau scaunele într -o culoare de accent plus mici detalii care fac din casa, acasa. Mult succes in amenajare.

Andreea, iti multumimm pentru opinia exprimata. Sfaturile tale sunt foarte bune, utile si bine argumentate 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *