Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Ce culoare sa zugravesc peretii intr-o bucatarie open-space?


Buna Victoria. Te rog sa ma ajuti cu niste idei in amenajarea unei bucatarii open-space in suprafata de aproximativ 20 mp, in forma dreptunghiulara, tip vagon. Faianta este albastra si este pozitionata in zona de mijloc a peretilor (3 randuri), iar gresia este neagra, asa am cumparat apartamentul.
Mobila de bucatarie are culoarea stejar bardolino cu finisaje laterale crem.


In ce culoare ar trebui sa zugravesc peretii? Am deja o vopsea galbena pe care am folosit-o in alt spatiu, pe care as putea in combinatie cu alb sa o transform in galben pai. Culoarea „piersica” ar fi potrivita? Daca da, spune-mi te rog cum as putea sa transform vopseaua galbena in „piersica”.
In celelalte camere am peretii zugraviti cu vernil. Bucataria este orientata spre sud, insa nu este chiar foarte luminoasa din cauza unui bloc aflat in apropiere, dar nu este nici foarte intunecata, este undeva pe la mijloc.
In alta ordine de idei, perdeaua/jaluzeaua ce culoare ar putea fi? Multumesc.

Intrebare de la Maria, pe adresa redactiei: Ce culoare sa zugravesc peretii intr-o bucatarie open-space?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

Victoria in noiembrie 21st, 2015

Buna, Maria!

Eu n-as zugravi peretii din bucatarie in galben sau in piersica, ci i-as pastra albi. In opinia mea, ai deja destul de multa culoare datorita faiantei, gresiei si a mobilierului. In schimb, as incerca sa accentuez un perete sau o portiune a unui perete din zona de living sau din dreptul locului de luat masa (mi-e greu sa spun pe care anume fara sa stiu care este configuratia exacta a open-space-ului tau). Poti folosi acel galben, daca vrei neaparat – apropos, nu stiu cum sa transformi galbenul in nuanta „piersica” dorita, e vorba despre proportionarea perfecta a pigmentilor sau coloratilor si vopselei si cred ca mai simplu este sa cumperi o vopsea gata preparata – sau poti folosi un tapet sau o vopsea intr-o nuanta apropiata de cea a faiantei, de pilda. Depinde foarte mult ce culoare are si mobilierul din zona de living. Eu as merge pe un galben frumos (nu neaparat pai), cald si insorit.

Pentru perdele sau jaluzele iti recomand albul sau cremul. Iar daca vei merge totusi pe ideea de a accentua un perete din zona de living, ai putea alege niste perdele in aceeasi nuanta cu peretele respectiv.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii