Categorii
Intrebari de la cititori

Ce culoare se potriveste pentru peretii sufrageriei mele?

Buna, rog frumos sa-mi recomandati ce culoare(i) se potriveste pentru pereti la un parchet in nuante de gri in sufragerie? Multumesc!


Intrebare de la Dorina, pe adresa redactiei: Ce culoare se potriveste pentru peretii sufrageriei mele?

4 răspunsuri la “Ce culoare se potriveste pentru peretii sufrageriei mele?”

Buna, Dorina!

Cand alegi culoarea peretilor nu te raportezi doar la nuanta parchetul, ci si la toate celelalte elemente ale decorului. Prin urmare, ne-ar fi de ajutor daca ne-ai spune si ce mobilier ai sau intentionezi sa achizitionezi, ce culori iti plac in general, ce culoare are usa de interior, cat de luminoasa si mare este sufrageria ta etc.

Multumesc pt. raspuns.Avand in vedere ceea ce mi ai scris e un pic mai dificil.Asa cum ai mentionat intentionez ulterior sa-mi iau mobila si parchet.Ce am acum este clasic,inclusiv usa care are geam aproape pana jos.Doresc sa zugravesc acum, deoarece am schimbat geamul si arata urat asa.Imi plac nuantele de parchet gri de asta ma gandeam cu culoare sa fac paretii.Mie imi plac in general culorile calde dar am vazut si nuante mai colorate care imi plac.Camera este luminoasa de 5,2 lungime pe 3.4 latime.Geamul are si usa de la balcon.Deci camera de sugragerie cu balcon.Imi cer scuze ca m am intins cu detalii dar poate asa se intelege mai bine.Multumesc.O zi frumoasa!

Parchetul gri se potriveste cu mai toate culorile spectrului cromatic, griul fiind neutru si extrem de usor de asortat. Poti, asadar, sa zugravesti peretii in alb sau le poti da o culoare. Totusi, nefiind vorba despre o sufragerie foarte mare, nu ti-as recomanda sa zugravesti peretii in culori inchise, dar pentru ca este un spatiu plin de lumina, poti alege sa o zigravesti intr-o nuanta deschisa de gri si sa pastrezi tavanul, usile si tamplaria albe. In acest fel iti va fi mult mai usor sa te hotarasti si asupra culorii mobilierului pe care inteleg ca il vei cumpara intr-un viitor apropiat.

Usile de interior cu geam de sus pana jos sunt foarte frumoase si chiar sunt la mare cautare in ultima vreme. Poate e bine sa stii ca acestea pot fi integrate si intr-un decor modern, daca vei decide sa renunti la aerul clasic pe care il are acum livingul tau. Iti recomand insa ca atunci cand vei zugravi si vei monta parchetul sa completezi totul cu o plinta alba lata, care sa se imbine armonios cu usile de interior si sa contureze cat mai ferm perimetrul camerei: https://www.casadex.ro/2015/09/de-ce-imi-plac-usile-de-interior-si-plintele-albe/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *