Categorii
Intrebari de la cititori

Cum pun polistirenul pe un plafon denivelat?

Buna ziua. Etajul casei nu este deocamdata inchis (etajul are structura de lemn fixata pe plafonul din beton). Am cumparat, pentru a izola plafonul, polistiren extrudat, fibran de 3cm și peste sa vin cu sapa. Problema este ca plafonul pe care o sa pun polistirenul este cam denivelat si placile nu se aseaza bine. As dori sa evit sa torn inca o mini sapa (de cca. 1cm) direct pe plafon, deoarece vreau sa evit ingreunarea structurii. Daca pun folie PEE de 10mm (si apoi polistirenul + sapa) credeti ca preia din denivelari? Va multumesc!


Intrebare de la Isultan, pe adresa redactiei: Cum pun polistirenul pe un plafon denivelat?

5 răspunsuri la “Cum pun polistirenul pe un plafon denivelat?”

Buna ziua,parerea mea este ca turnarea unei autonivelante peste placa de beton nu afecteaza cu nimic structura.

Salutare Isultan!

Sunt de acord cu Florian,poti turna o sapa usoara de izolare pentru nivelare.Sa ai Spor

Daca zici ca nu ai denivelari mai mari de 1 cm, poti sa montezi placile. La turnarea sapei finale vei avea grija sa ai o suprafata neteda.

Buna Ziua!

Indreapta prima data plafonul cu glet de ipsos, si dupa ce ai indreptat plafonul lasa-l sa se usuce bine si pune pluta, deoarece pluta este mult mai buna dtpdv fata de saracia aia de polistiren.Pa Pa

Puteti monta polistirenul extrudat fixandu-l cu spuma, mai ales in zonele unde prezinta golurile in placa. Daca abaterile sunt de 1cm pe toata placa este in regula. Incepeti cu asamblati un rand intreg si apoi, cu 1-2 dreptare (sau scanduri drepte) care ar fi de preferat sa acopere cat mai multe placi, verificati planeitatea obtinuta. Daca folositi spuma pentru montare polistiren (cu expandare redusa) va fi usor, daca este supma normala, placile vor tinde sa se ridice si va trebui sa compensati cu niste greutati (echilibrate, asezate pe dreptare/scanduri).

De aici puteti combina solutia (De ex. folosind straifuri mici de extrudat/pene de lemn ca umplutura, pe langa spuma pentru ca greutatile asezate deasupra sa nu preseze polistirenul mai mutl decat trebuie, et c.)

Cred ca ar fi mai ieftin si usor decat celelalte solutii.

Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *