Categorii
Intrebari de la cititori

Dorim sa adaugam doi stalpi pentru a intari placa peste living

Buna ziua. Am mare nevoie de ajutorul vostru pentru amenajarea unui living. Avem un living de 6.7 m lungime pe 4 m latime si vrem sa-i intarim placa de deasupra cu 1 sau 2 stalpi pe care nu stim unde sa-i plasam pentru a nu incomoda amplasarea mobilei.


Intrebare de la Gabriela, pe adresa redactiei: Dorim sa adaugam doi stalpi pentru a intari placa peste living.

7 răspunsuri la “Dorim sa adaugam doi stalpi pentru a intari placa peste living”

Pot exista mai multe variante…
Una din variante presupune turnarea unei grinzi sustinuta de doi stalpi semiincastrati in pereti.
O alta varianta este turnarea a doi stalpi in interiorul camerei la o distanta de 100-120 cm, intre care sa se amenajeze rafturi din sticla pe care sa se expuna antichitati sau alte obiecte.
Turnarea trebuie executata de deasupra.
Am totusi o intrebare… de ce considerati ca este nevoie de o sustinere suplimentara la placa?

Buna Gabriela!

Sfatul meu ar fi, sa faceti o grinda de sustinere deoarece nu incomodeaza precum stalpii,punctele de sprijin sunt peretii,turnarea se va face pe sus prin niste gauri pe care le puteti face in placa.Sper sa fiu de ajutor?Sa aveti Spor.Chao

Buna. vrem sa sustinem placa deoarece deasupra la etaj cand mergi sau sari incet trepideaza ff rau. am turnat sapa si chiar si sapa autonivelanta si pe langa peretele din interior sa distantat 3-4mm de zid ca si cum s-ar lasa in jos. vreau sa precizez ca in celelate camere nu s-a intamplat asa. Ne gandeam sa punem un stalp in mijloc jos dar…

Bună ziua, stâlpi nu sunt o soluție,deoarece vor lucra diferit față de pereți pe care e turnată placa pentru ca acești stâlpi nu au fundație comună cu restul casei .Sfatul meu turnați 2 grinzi încrucișate care se sprijină pe pereți.

Revin sustinandu-mi ideea….
Grinda sustinuta de doi stalpi, semiincastrati, sprijiniti pe placa pardoselii de la parter, respectiv pe fundatie, cu dimensiunea de 20×25 cm.
Asta inseamna ca stalpii vor iesi din perete 10 cm.
Nu cred ca solutia ca grinda, sa fie cu puncte de sprijin pe pereti.
Solutia propusa de mine este simpla, sigura, este firesc ca o grinda sa se sprijine pe doi stalpi, si sa conduca efortul pe fundatie si nu pe zidarie.
Daca doriti mai multe detalii, referitor la un proiect de executie si un deviz va stau la dispozitie. mail aduncaalex@gmail.com

Buna ziua.
Problema delicata dar rezolvabila. Mai intai trebuie masurata deformarea placii la mijlocul ei si la partea inferioara. Masurarea trebuie factuta ingrijit pentru ca discutam de milimetri. Apoi luati legatura cu un structurist, eventual cu proiectantul cladirii. El va stabili daca e nevoie sau nu de o consolidare. Aceasta consolidare depinde de:
– destinatia incaperii de peste living. Este identica, are pereti despartitori pe suprafata placii?
– proiect: cantitatea de armatura, marca betonului, dimensiunea placii, etc.
– executie: s-a respectat proiectul?
Deformarea placii, daca exista in realitate, are urmatoarele cauze: proiect incorect (daca exista), executie deficitara – proiect nerespectat, decofrarea timpurie a placii fara montarea popilor de siguranta.
Partea delicata costa in faptul ca, indiferent de ce solutie se va alege, se schimba schema statica de calcul a placii. Din acest motiv v-am sugerat discutia cu un structurist care, in afara solutiei, va va da si detalii de executie. Veti scapa, cel mai probabil, cu o grinda transversala sub placa. Lucrati, totusi, cu profesionisti. Ceva im spune ca in relatia proiectant-executant-beneficiar si-a bagat coada un Dorel atotstiitor.

Buna Gabi! Ai mai rezolvat ceva cu placa? Sunt in aceiași situație și nu știu cum sa procedez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *