Categorii
Intrebari de la cititori

Probleme dupa ce am inchis logia (locuiesc la bloc)

Buna ziua. Locuiesc la bloc si am realizat o incapere de lucru din logie si o parte din camera de 6,30 mp. Doi pereti sunt in exterior, respectiv parapetul logiei si inca un perete perpendicular. Pe acestia i-am izolat cu polistiren si placa de rigips ca tencuiala uscata. Plafonul logiei de dedesupt a vecinului l-am izolat cu polistiren de 5 cm, iar sub pardoseala din parchet am pus extrudat de 3 cm. Fereastra este pe lungimea logiei, dar am obturat un ochi si a ramas o fereastra de 1,70 x 1,50 inchisa cu termopan. Problema este ca exista un disconfort si anume: in primul rand un aer viciat, de aceea trebuie sa aerisesc permanent, stranut si am o respiratie intepatoare. Cand dorm in aceasta incapere (se pote si dormi) ma scol de parca as fi stat in curent, ochi umflati, nas infundat, etc. Nu aceleasi simptome le am in celelalte incaperii. Deci, in acest spatiu este o greseala de amenajare. Va rog mult sa ma ajutati ce remedieri trebuie sa fac, unde s-a strecurat gresala, astfel sa obtin un spatiu locuibil in conditii normale. Am mare nevoie de acest spatiu.
O alta intrebare ar fi: ce suprafata de patrundere a luminii naturale, respectiv fereastra, trebuie sa aiba o incapere de 14 mp.
Nu ignorati intrebarile mele, astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc.


Intrebare de la Petruta, pe adresa redactiei: Probleme dupa ce am inchis logia (locuiesc la bloc).

4 răspunsuri la “Probleme dupa ce am inchis logia (locuiesc la bloc)”

Buna, Petruta!

N-am regasit in intrebarea ta nicio informatie legata de sursa de incalzire din logia la care faci referire. Este posibil ca acest spatiu sa nu fie dotat cu un calorfier? Pentru ca, in opinia mea, aceasta ar putea fi cauza problemelor specificate de tine. iti recomand sa citesti urmatorul articol in care sunt descrisi pasii de amenajare a unui spatiu locuibil intr-un balcon de apartament: https://www.casadex.ro/2014/11/ai-un-balcon-mic-transforma-l-intr-o-camera-frumoasa-si-calduroasa/

Cat despre fereastra, nu stiu daca exista neaparat o regula batuta in cuie in privinta dimensiunilor. Cert este ca lumina naturala este un element important in determinarea nivelului de ocnfort al unei incaperi, asa ca nu ti-as recomanda o fereastra mica, ci una mai ampla, dar foarte bine izolata, cu mai multe camere si foi de geam, ca sa reduci cat mai mult pierderile de caldura prin intermediul suprafetei vitrate.

Buna Petruta,
Si eu am inchis acum 7 ani o logie, cam la fel ca tine. Singura deosebire este ca eu am amplasat pe toata lungimea parapetului un calorifer. Caloriferul este din tabla, mai subtire si cu o inaltime mai mica decat un calorifer normal.
Pot sa-ti spun ca nu am avut nici un fel de probleme in tot acest timp iar atunci cand acest spatiu se incalzeste nici nu mai este nevoie sa incalzesc incaperea unde este logia(dormitorul).Deci cred ca problema ta o reprezinta lipsa sursei de incalzire

Parerea mea e ca unul din motive ar fi faptul ca ai izolat pe interior incaperea. Toata umezeala e retinuta in camera, umiditatea aerului e excesiva si de aici aceste probleme.

Multumesc pentru raspunsuri. Da, incaperea este incalzita cu un calorifer de fonta montat sub fereastra. Faptul ca am izolat pe interior, cred ca ar fi problema. daca izolarea interioara ar fi fost facuta cu vata minerala si nu cu polistiren, aceasta ar fi rezolvarea? De multe ori ma simt ca intr-o cutie, parca nu este aer. Suprafata de geam poate degaja rece, frig? Cred ca fac alergie la ceva, poaate fi adezivul cu care a fost montat polisitenul? Placa de rigips opreste respirarea peretelui?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *