Categorii
Intrebari de la cititori

Sa vopsesc sau nu tevile de cupru de la calorifere?

Renovam o casa veche de 60 de ani. Nu pot sa ascund tevile de cupru de la calorifere. Ce parere aveti, sa le vopsesc alb sau sa le las nevopsite?


Intrebare de la Anca, pe adresa redactiei: Sa vopsesc sau nu tevile de cupru de la calorifere?

6 răspunsuri la “Sa vopsesc sau nu tevile de cupru de la calorifere?”

Buna, Anca!

Depinde si de stilul de amenajare pentru care ai optat, dar poate te vei bucura sa afli ca elementele din cupru chiar se numara printre cele mai in voga tendinte ale ultimilor ani. Dar de ce spui ca nu le poti masca, pe unde este traseul acestora?

Buna Anca!

Eu le-am vopsit cu aceiasi culoare ca a peretilor,deoarece cuprul se inverzeste la sudura se se vede urat.Pa Pa

Tevile de cupru pot fi vopsite usor cu vopsea alba pe baza de apa care nu se ingalbeneste la caldura, aplicata in mai multe straturi (eu asa am facut singura si a iesit foarte bine ) sau cu vopseaua lavabila cu care se zugravesc peretii, iar in cazul ca nu vreti sa le vopsiti, le puteti lacui pentru a-si pastra aspectul de tevi noi pentru un timp indelungat.

Ariadna,
Eu acasa am tot teava de cupru si am si lasat-o si la culoarea natur si lacuita dar si vopsita in baie si bucatarie unde este mai multa umiditate. Daca le cureti cu pasta speciala de curatat si apoi le dai cu lac TERMIC (temperatura din instalatia de incalzire este de la 55 grade pina la 80 grade, depinde de preferinte) si nu cu lac normal, sunt OK. Arata bine. Nu oxideaza (inverzeste)la lipituri. Daca instalatia nu este facuta de profesionisti si ai scurgeri (broboane) la lipituri de la materialul si pasta de lipit mai bine le vopsesti cu vopsea pa baza de apa in 2 straturi , la culoarea peretilor sau albe.

Salut Eugen,
Dar inainte de a fi vopsite, tevile de cupru necesita grunduire sau se pot vopsi direct?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *